torstaina, heinäkuuta 22, 2021

Helteetön viikko ja kesäflunssa takana

Aikaa on taas mennyt. Helle on verottanut voimia ja kesäflunssa. Tavan flunssaa en ole sitten alkuvuoden -20 jälkeen sairastanutkaan. Nuhaa ja nuutunut olo oli, mutta aika nopeasti meni ohi. Korona-testissä käydessä olo oli jo melkoisesti parempi eli parissa, kolmessa päivässä. Nopeasti kävi testin otto ja alle vuorokaudessa tuli tulos ja ei ollut koronaa. Niinhän kyllä ajattelinkin. Valitettavasti korona taas leviää vauhdilla. Flunssaakin on ollut kuulemma yhdellä jos toisella. Ehkä käsien pesun väheneminen, osan maskittomuus ja ihmisten tapailu edistää nyt muiden virusten leviämistä.


Hesassa käväistiin ja tavattiin vielä pääosin ulkosalla ja ei kyllä sisällä helteen kuumentamissa huoneissa olisi jaksanut ollakaan. Pilvijärvellä käytiin uimassa ja siis tosiasissa muut uivat ja mummi neuloi.


Sukat on kyllä aloitettu rehellisyyden nimissä jo aiemmin, mutta sain valmiiksi viikonloppuna . Annoin vielä käyttäjilleen. Ekaksi valmistuivat puuvilla-villa-jne sekoitelangasta kesäsukat. Regia Cotton Around The World  värissä cuba. (420 m / 100 g | 72 % puuvilla 18 % polyamidi 10 % polyesteri | 4. Fingering) ja neuloin loopaten, 2,5 mm.
Koko on 39/40. Just sopivat kesäsukat ja lankaa kului 61 g.


Tästä Sheepjesin Downtown- sukkalangasta tein yhdet sukat aiemmin ja nyt toiset. Edelleen löysäkierteistä ja vähän hankalaa neulottavaa. Mutta ihanan pehmeät sukat tästä langasta tulee.


Lanka on väriltään Sunset. 2,5 mm puikoilla loopaten tuli 39 jalkaan sopivan napakat sukat pidettäväksi ja lankaa kului 60 g tasan.


Ennen Hesan matkaa kerin lähes kaikki uuteen puserooni tulevat Ilun langat. Tarkoitus oli aloittaa kotona. Mutta se siirtyi. Tein yhden lapsenlapsen villatakkia menomatkalla -ilmastoitu auto. Takista puuttuu enää napit ja sitten on valmista ja siirryn seuraavan lapsenlapsen neuleeseen.


Tulomatkalal pääsin alkuu Breathing Space-puserossani ja kauluksen resori oli matkan jälkeen valmiina. Nyt ollaan vähän pidemmällä.
Hesassa lähikaupasta tullessa oikein porukalla katseltiin pikkusiiliä, joka mennä vipotti kävelytiellä. Kesken kaiken tuo väsähti ja nukahti. Muita jäi vielä katsomaan ja miettimään uskaltaisiko nostaa nurmikolle. Nurmikolla näytti olevan puhdasta vettä matalissa astioissa parissa eri paikassa. Helteillä oli kyllä tuollainen olo.
 

4 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Tämä viileämpi viikko on kyllä ollut oikein hermolepoa ja kesäistä oloa. Ihanaa. Mutta pelottelevat, että uusi hellekausi tulee. Yäk. Mä neulon nyt Tampereelta ostetusta langasta kesäpuseroa, nopsaan edistyy helppo ja hyväksi koettu malli.

Iso Gnu kirjoitti...

Eikö olekin ollut ihana viikko,Kristiina. On jaksanut jotain touhutakin,kun ei pelkästä ajattelemista tule hiki. Mä neuloin omaa puseroa,kun ensi viikolla aloitan toisen lapsenlapsen neuletakkia.

Matleena kirjoitti...

Tänä kesänä meidän touhuja on rajoittanut niin siellä etelässä kuin täällä pohjoisempanakin koronan lisäksi helle. Viime viikolla oli kohtuullista, mutta nyt taas meillä on varjossa yli 30 astetta. Onneksi huomisesta alkaen pitäisi viikon verran sataa. Kyllä minä tästä nautinkin, mutta tekemisiä se rajoittaa.

Mutta ihania sukkia olet taas tehnyt ja odotettavissa on siis kaunis neule itsellesi ja toinen lapsenlapselle. Ja mikäli sinua tunnen, niin muutama pari sukkiakin niiden ohessa valmistuu. 😊

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena:näin on korona rajoittaa, Helle tuntuu rankemmalta tautien myötä. Tänään torstaina on ihanaa , kun sataa. Luonto tykkää ja minä.

Niin, sukkia teen aina ja nyt onkin mielessä isompi erä yhteen juttuun. Siitä sitten joskus myöhemmin, mikäli toteutuu.