keskiviikkona, joulukuuta 28, 2022

Lopultakin

Kesällä 2018 aloitin neulomaan dominopeittoa. Lankoina erilaiset harmaat, vihertävät,erilaiset murretut punaiset ja sinapinkeltainen Seitsemän Veljestä-lanka. Keltaista jäi reilusti villatakista ja olen tehnyt siitä jotkut sukat ja nyt tähän ja vieläkin jäi.


Neule on ollut kakkos-kodissamme ajatuksella, että on aina jotakin neulottavaa, jos neule jäisi kotiin Keski-Suomeen. Ei ole jäänyt kertaakaan. Alkuun peittoa on kiva neuloa, mutta kun koko kasvaa , niin helteillä ei viitsi neuloa. Talvella ja viileällä on kiva neuloa, kun polvet pysyvät lämpiminä. 3,5 mm pyöröllä ja palan koko on ensin 39 silmukkaa, jotka poimitaan edellisten palojen reunoista. Tämä on paras puoli tässä peitossa; ei palojen yhteen ompelemista tai muuten yhdistämistä. Lankoja onneksi päättelin tässä viime aikoina aina käydessämme. Peitto edistyi tosi hitaasti korona-aikana, kun pysyttiin kotona.

 Paloja on kaikkiaan 10 x 13. Peiton kokoa en ehtinyt mitata tänään, mutta hyvä päivätorkkujen peitto se on. Eilen illalla sain reunan virkattua kiinteillä silmukoilla ja loputkin langat pääteltyä. Lankaa kului ruhtinaallisesti eli 1,240 g. Tämän vuoden lankasaldoni taitaa muuttua negatiiviseksi kaikesta runsaasta lankojen ostosta huolimatta.

Näitä dominopeittoja olen tehnyt pari ennen; yhden itselleni (on postauksen vika eli 1) ja yhden ystävälleni. Yksi on keskeneräinen ja ollut sitä kauan. Sitä olen neulonut fingering-vahvuisista sukkalankojen jämistä. Nyt mietin, että veisinkö sen varatyöksi kakkoskotiin vai olisiko se kotona polvia lämmittävä työ talvella.

4 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Onnittelut peiton valmistumisesta. Hieno tuli ja hienot ovat nuo aiemmin neulomasi myös. Dominopeitto-nimeä en ole kuullut, mutta lienee sama, jonka ohje Raverlyssä on nimeltään Coziest Memories. Laskeskelin, että sinun 7-veljespeitossasi yksi pala on painanut vähän vajaa 10 grammaa. Hyvä tietää; olen nimittäin ajatellut ryhtyä samaan sport- ja DK -vahvuisista jämistä, eli Nalle, Pallas ja Maija. Menekki per pala lienee saman verran, tai vähän vähemmän.

Sude kirjoitti...

Kaunis peitto. Näitä on kiva tehdä välitöinä muita neulomuksia suunnitellessa. Minullakin on aina peittoprojekti jossain nurkassa odottamassa jatkamista.

Matleena kirjoitti...

Wau, ihanan peiton olet taas tehnyt! Minä olen tehnyt ainakin neljä torkkupeittoa dominotekniikalla, yhden niistä itselle. Iso työhän siinä on, mutta niin taitaa olla kaikissa muissakin torkkupeitoissa mallilla kuin mallilla. Jos oikein muistan, niin jonkun sinun aiemmin tekemän peiton innoittamana ryhdyin näiden tekoon, joten kiitos "oppiäidille"!
Terveyttä ja kaikkea hyvää vuodelle 2023!

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: Kiitos! Aika samanlainen peitto on tuo mainitsemasi Ravelryssä. Mun peitossa on kavennus keskellä vähän erilainen. Lankamaailman ohjeessa on myös erilainen. Mulla oli 19+1+19 silmukkaa ja keskellä yksi silmukka neulomatta ja kaksi oikein yhteen ja neulomaton silmukka vedetään näiden yli. Samahan se, miten kaventaa, kun vain keskellä kaventaa kaksi silmukkaa toisella puolella.

Sude: Kiitos!Kiva tietää, että muillakin on peittoprojekti jemmassa.

Matleena; Kiitos! Nyt tämä torkkupeitto lämmittää minua pääkaupunkiseudulla. Kyllä ne kaikki torkkupeitot on työläitä ja tai oikeastaan aikaa vieviä. Hauskaa, kun aloitit dominopeittojen teon mun peiton takia. Kiva kuulla, en olisi muistanut tätä.
Kiitos toivotuksista! Samoin sinulle kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!