keskiviikkona, joulukuuta 27, 2023

Billy-pusero

Olen neulonut useamman puseron samalla mallilla aika lailla ohjeen mukaan tai mukaillen. Malli on Sandnes garnin Billy-pusero. Mm nämä puserot 1,2,3 ja muistaakseni vielä jonkun muunkin puseron.Tämä pusero on nyt jämälangoista eli siis joka raita on eri värinen. Eniten energiaa meni siihen, että sain hihojen ja vartalon raidat yhtä leveiksi samalla värillä. Eri väriset raidat ovat leveydeltään hieman erilaisia. Langat on jämiä muista puseroista.


Neuloin reilun kokoisen puseron ja ohjeen mukaan 12-v koolla eli vähän iso on käyttäjälleen. Mutta lapsenlapset nyt kasvavat aika vauhtia. Onneksi kelpasi käyttäjälleen.  Vielä jäi jämälankoja ja niistä sitten teen pienen peiton polvilleni automatkoille. Lankana on Sandnes garnin Börstet  Alpakka ja lankaa kului 241 g.


Olen ottanut tämän päivän rennosti. Koko joulun ajan oli vilskettä ja vilinää, kun kahden lapsen perhe oli meillä joulun vietossa. 10 henkeä saa aikaan ääntä ja touhua ja ruokaa kuluu. Lämpöä myös ihan fyysisestikin, kun huusholli tuntui ja oli lämpimämpi. Joulupuuroa ensi vuonna pitää tehdä reilusti enemmän, kun lapsenlapset ovat taas vuotta vanhempia ja kasvuiässä.


 

5 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivat on värit puserossa. Jouluna on joulun kiireet, onneksi se on vain kerran vuodessa ja mukavaahan se on saada jälkikasvu kotiin taas. Meillä tuntuu siltä, että jouluruokien määrä vähenee vuosi vuodelta ja teen pienempiä määriä. Se on tuntunut ihan hyvältä ratkaisulta, kun koko peruna- ja bataattilaatikko syödään kokonaan.

kutookutoo kirjoitti...

Ihana paita. Aivan passeli nuorelle, ja hyvä jos paidalle on käyttöikää.
Oikein ihania joulun välipäiviä ja mahtavaa uutta vuotta!

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: Kiitos! Yllättävän hyvin nuo värit eri puseroista kävivät yhteen. Hauskaa oli jouluna ja aika hiljaisen elämän vastapainona on kiva saada vilskettä ja ihmisiä ympärille.Ruoan määrän arviointi on kyllä vaikeaa, mutta onneksi ottivat mukaansa osan, ettei jäänyt hävikkiin.

kutookutoo: Kiitos! Täm poika pitää erityisesti neuleista. Taitaa olla useampi mummin neuloma.
Nautimme muutaman päivan kahden kesken ja sitten taas on kiva ottaa seuraava perhe vierailulle. Samoin sinulle ihanaa utta vuotta!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat värit tuossa puserossasi. Minäkin neuloin ihan ranteeni kipeiksi, mutta kyllä neulominen rentouttaa.

Iso Gnu kirjoitti...

Enkuli: Kiitos! Neulominen tekee tosiaan hyvää.