maanantaina, helmikuuta 21, 2022

Kaikenlaista valmistunut

Titityyssä on menossa Instan puolella "väriä elämään". Niinpä kaivoin esiin ikivanhat langat ja luulisin , että ne ovat vuodelta 2014. Värin toistettavuus on puhelimen kameralla ihan mahdotonta. Aika kirkas fuksian punainen on tuo väri. Tämä on liian punainen.


Malli on siis helmikuun Suuri Käsityö-lehdestä Niina Laitisen malli tilaajille ja mallin nimi on Kosmos. Tein jo aiemmin vihreät sukat Salla-langasta ja nyt saman firman eli teeteen langasta ja tällä kertaa Tundra-langasta. Helppo malli ja telkkaria katsoessa nämäkin neuloin.  Lankaa kului 85 g. Mun kokoiset eli 39/40. Mielessä on yksi henkilö kenelle voisin lahjoittaa nämä. Saa nähdä, teenkö vielä samalla mallilla sukat.


Nämä lapaset kuuluvat sarjaan keskeneräisten hävitys. Tämäkin malli on Niina Laitisen ja nimeltään Panda ja näytti olevan vuodelta 2015. Eli oli jo aika neuloa loppuun. Olin neulonut ekan lapasen kärkikavennuksiin asti ja nyt tein loppuun langanohjain -sormuksen ja magneettitelineen avulla. Esittelen joku kerta nämä apuvälineeni, nyt vain työt. Lankana on muistaakseni Kirjo-Pirkka sukkalankaa, joista aikoinaan tein sukat yhden ystäväperheen kaikille jäsenille. 2.5 mm puikot oli käytössä. Lankaa kului vaivaiset 43 g eli sitä on vielä. Lapaset on pienen naisen käteen, eli jollekin lapsenlapsista ja toivottavasti ei kukaan tilaa näitä lisää. Malli on joka riviltä katsottava erikseen. Joku virhe tuli, mutta niistä olen hiljaa. Muutaman kerran purin.


Kolmas paita tällä mallilla eli Sandnes garnin ohje Billy. Ohje on ollut heidän omassa mallilehdessään ja Suuri Käsityö-lehdessä. Periaatteessa noin suunnilleen neuloin mallin mukaan, mutta aina jotain omia sovelluksia teen. Lanka on Börstet Alpakka ja värit taisi olla havumetsä, sammal ja vaalean vihreä. Nyt taisin neuloa tehdä 4,5 mm puikoilla ja resorit pienemmillä puikoilla. Lankaa kului vaivaiset 200 g eli lankaa löytyy mummin varastoista. Raitapipoja lopuista?? Yhden pipon jo tein, mutta on nyt kuivumassa kylvetyksen jälkeen. Yksi lanka ei sopinut lapsenlapsen mielestä puseroon, niin jätettiin se pois. On lämmintä lankaa, mietin jo neulovani kipeille polvilleni automatkoille polvenlämmittimeksi pienehkön peiton. Saa nähdä mitä tulee. 


 Katselitteko olympialaisten mitalistien kukkakimppuja? Oikea käsityön näyttö! Aluksi mietin, että mitkä nuo kimput oikein on? Vähän huono kuva, mutta kyllä siitä selvän saa.

6 kommenttia:

Olifantti kirjoitti...

Wau! Nuo kukkakimput. Enpä tullut katsoneeksi sen paremmin.
Hienoja ovat sinunkin työsi.

Puikoillanikin kirjoitti...

Valtavasti olet saanut aikaan. Ihanan pirteät sukat ja vaikka mitä. Teitkö muuten tikapuita noihin pandalapasiin?
En todellakaan tajunnut, että kukkakimput olivat käsityötä!! Olivatko ne kaikki? Pitää yrittää katsoa kuvia vähän tarkemmin. Kiva, kun kerroit.

Iso Gnu kirjoitti...

Repu: Jännä kun olettaa kukkien olevan kukkia ilman muuta. Katsoin niitä vähän pieniksi kimpuiksi, mutta aika erilaisia ja erikoisiakin on ollut kisoissa nuo kimput. Kiitos kehuista!

Puikoillanikin: Kiitos! En ole koskaan käyttänyt tikapuutekniikkaa. Kun aloitin noita lapasia v.-17 tuskin olin kuullutkaan ko asiasta.Kyllä musta kaikki kimput näytti samalta.

Kutookutoo kirjoitti...

Hienoja valmistuneita töitä. Värikkäät villasukat ovat parhautta, noissa on tosi nätti kuviokin. Pandoja ihastelin myös, yritän aina ajatella että joku virhe tekee niistä vain persoonalliset. Mitään erityisempää en kuvasta huomannut, eli ei kannatakaan kertoa missä on virhe. :)
Aika ihanaa että olympialaisissa jaetaan "kestokukkia". Toivottavasti kimputettavat pistävät talteen, voin vain kuvitella työn määrää noissa.

Matleena kirjoitti...

Melkoinen kasa taas valmistuneita! Ja kaikki niin kauniita. Erityisesti pidän noista pandalapasista ja mietin, voisiko sellaiset tehdä onteloneuleena. Mutta eipä minulla ole kaaviotakaan.
Minä huomasin myös, että kukkakimput oli kai kudottu. Vai virkattujako lie.
Jäänpä odottamaan sinun postaustasi noista apuvälineistä.

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Kiitos! Niin kauniit ne pandalapaset onkin.En kertonutkaan virheitä ja piilotin kuvasta ;) Ainakin kestävät mitalien rinnalla nuo kukat ja muistelin, että jossain sanottiin 35 tuntia menneen yhden kimpun valmistamiseen.

Matleena:Kiitos! Pandalapaset varmaan sopisivat hyvin ontelolapasiin. Niina näyttää toimittavan sähköpodtilla, hinta 4 €.
Musta ne oli virkattuja kukkia, näin josssain vaiheessa videon. Mutta en löytänyt sitä enään. Joo kunhan hiihtolomalaiset ovat kotiutuneet, niin postaan apuvälineistäni.