perjantaina, tammikuuta 28, 2022

Lapsenlapsille

Viime vuonna aloitin tämän lapsenlapsen puseron ja se jäi joulun touhujen jalkoihin. Nyt tällä viikolla tein loppuun viimeisenkin hihan. Edellisellä viikolla tuli vartalo-osa loppuun ja toinen hiha.

Samalla mallilla tein joulua yhden pienemmän puseron. Raidoitus menee samalla lailla, mutta tässä isommassa puserossa raidat ovat selkeästi levämpiä. 


Malli on siis Sannes garnin ja lankakin on heidän Börstet Alpakka. Värit on muistaakseni petrooli, taivaansininen, vanilja  (en ihan varma) ja marine. 4, 5 mm:n puikoilla neuloin ja resorit ohuemmilla puikoilla. Lankaa kului tähän puseroon 244 g. Tämä oli siis yksi keskeneräisten joukosta valmistunut.

Yksi lapsenlapsista oli hävittänyt edellisistä mustista lapasista toisen. Nyt viime viikolla aloitin ja tällä viikolla neuloin peukut näihin lapasiin. On samanlaiset kuin edellä olleet laventelin väriset lapaset. Lankoina oli Arwetta hiilenmustana (jämäkerä) ja silkkimohairina oli Tilian kerän jämä. Malli on siis Ensilumi-lapaset. Ohje löytyy maksullisena Ravelrystä, suuunnittelija Tiina Huhtaniemi. 3 mm:n puikoilla neuloin ja lankaa kului 47 g.

Paketit tai oikeammin toiselle kirje ja toiselle paketti on lähtenyt menemään. Paketti on varmaan seurannasta päätellen perillä tänään ja kirjeessä menee aikaa. Viimeksi kun lähetin jotakin näin, niin paketti meni päivässä ja kirje miltei kaksi viikkoa pääkaupunkiseudulle.
Keskeneräisten tahti hidastuu ja uusien aloittaminen on edessä. Jonossa on jo useampi työ mm. yhden lapsen pusero ja yhden lapsenlapsen pusero. Eilen tuli lisää toiveita puheluiden myötä eli nyt säärystimiä kaivattaisiin. Malleja ja värejäkin oli katseltu  ja kai mummi ne tekee.

7 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Petrooli on aina niin kaunis väri. Kiva malli noissa Ensilumi-lapasissa. Pitääpä käydä Ravelryssä katsomassa.

Olifantti kirjoitti...

Kaunis on, vaikkei sininen ole lempivärini. Tuossa kuitenkin hyvät sävyt.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: koukutuin noihin Ensilumi-lapasiin. Saa nähdä mitä saajat pitävät . Lähtivät torstaina kirjeenä ja ties milloin ovat perillä. Pusero lähti samoin ja on ollut tänään jo saajallaan päällä.

Repu: sininen ei ole mukaan lempivärini. Välillä on pakko tehdä, kun osa tykkää sinisestä. 😊

Matleena kirjoitti...

Ihanan raikkaat värit puserossa sanoo tämä sinisen ystävä. Ja kivat on lapasetkin. Kyllä sinulla puikot kilkkaa kun lastenlapsille teet.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos! Ja tärkeintä on aina , että saaja pitää väristä. Nyt on vihreän ystävälle samainen pusero. Aloitin sen ja säärystimet kuulemma kahden neidin pitäisi saada.Malli jo löytyi.

Kutookutoo kirjoitti...

Ihanaa kun on toivojia. Tosi kivoja nuoria, kun itsetehdyistä tykätään ja niitä pidetään ja toivotaan. Ja huippua että sinä ehdit ja lupaat! luulen että minulla menisi noiden toiveiden kanssa sen verran kauan, että ehkä ensi talvelle... :D

Iso Gnu kirjoitti...

kutookutoo:kiva, kun pitävät neuleista. Mummi nyt kutonut vähän enemmän, kun tämä pandemia-aika on ollut aika lailla kotosalla oloa kahdestaan.