Monday, August 21, 2006

Yksi villatakki valmis/One jacketLopulta sain valmiiksi kauniin sinertävän/ lavendelinvärisen villatakin. Malli löytyy Drops lehdestä 95 . Luin ohjetta ja yritin kutoa ja kutoa muilla pohjoismaisilla kielillä. Uhoavan ehdotuksesta selasin nettiä ja ah, se oli suomeksi. Ympyrävaikutteinen jakku langoilla " Alpaca" ja "Safran" on mallin hieno nimi. Lähinnä ongelmia aivoilleni tuotti ympyrävaikutteinen etukappale/kappaleet. Neuloin villatakin ohjeen langoilla. Lankayhdistelmää oli kiva kutoa; se tuntui pehmeältä ja miellyttävältä. Väri ei ole minun värini, mutta se tulikin lahjaksi jälkipolvelle. Uhoavan isosisko tuntui pitävän neuleestaan. Kuvaushetkellä takin kiinnikkeksi tarkoitettu suuri hakaneula oli tietenkin muualla eli kaupungissa eikä mökillä.

I have knit a new cardigan to my oldest daugther. The pattern is published also in english (Drops number 95). It´s whole name is Jacket in Alpaca and Safran with circle effect. I have some problems especially with that circle effect. But now it´s ready and beautiful. Yarns were the same as in the pattern; they were easy and nice to knit. Yarns are soft and comfortable.

6 comments:

uhoava gnu said...

Ihana takki! Kuvakin on hieno. Tuo lankayhdistelma on tosi pehmea, muistan noita kappaleita hivelleeni kesan alussa..

iso gnu said...

Kuvan ottaja on joku muu kuin minä. Oli muitakin aika hienoja kuvia. En osaa/muista enää sitä kollaasin tekoa, mutta syksyllä katsotaan...

Helmis said...

Todella kaunis takki!
Ohje olikin tosi mielenkiintoinen, kun vilkaisin. Ei olisi multa ainakaan onnistunut millään ulkomaisella kielellä :). Nippa nappa suomeksi..

Muuten, Novita-klubissa näytti olevan keskustelua siitä pupulangasta ja kahdenlaista ohjeistustakin eli osa väittää, että muutkin langat kelpaavat ja joku oli sitä mieltä, että ensisijaisesti 100 % villaa..
No, jos mun veikkalankapupu ei kelpaa, kuopus saa toivomansa pupun :).
Mun täysvillalangat on nimittäin enimmäkseen huopuvia, ehkä täytyy niillä sitten jatkaa.
Ainakaan en viitsisi sekoittaa erilaisia lankoja.

uhoava gnu said...

Ainakin ohjeistuksessa sanotaan etta 100% villaa, mutta luulisi etta tuollainen konepestava villasekoite kavisi. Pitais varmaan kysella projektin vetajalta.

iso gnu said...

Kysymys lähetetty SPR:lle.

MysteryKnitter said...

That looks awesome. You have skills!