Monday, September 25, 2006

Syysarvonta
Syksyn myötä olisi vuorossa arpajaiset. Ajattelin järjestää kun mittariin tulee 5555, mutta se jäi. Nyt on sopiva aika järjestää, kun omat neulomiset jäävät vähille. Keho ei oikein hyväksy neulomista nyt ja onneksi töissäkin on kiireitä.

Syksy on oma lempivuodenaikani. Siihen on omat syynsä.

Kaikki osallistuvat arvontaan, jos ennen seuraavaa postausta ovat jättäneet kommenttinsa. Toivon että kerrot yhden (tai monta) syytä/asiaa, miksi syksy on kiva. Samalla kerro lempivärisi. Viime mainitulla on merkitystä, jos satut voittamaan. Jos inhoat sydämen pohjasta vaikka suklaanruskeata, ei olisi kiva saada esim. ruskeaa lankaa.

Edit: Arvonta suoritettu klo 21:08 2.10.

31 comments:

Tainuli said...

Kirpeät aamut ja lehtien kahina ovat kivoja syksyjuttuja. Lempiväri on punainen, mutta kyllä ruskeakin on mieleinen.

särmä said...

Heippa. Syksyssä parasta ovat kuuraiset halla-aamut, jolloin viileänraikas ilma pistelee poskia. Yksinkertaisen ihanaa:)

Lemppariväri on vaikea. Monista väreistä vain tietyt sävyt. Sanon punainen, koska se on väri, jonka useista sävyistä pidän ( poissuljettuna lohen, ja korallinpunaiset)

Ziina said...

Syksyllä on mukavaa kun ilmat viilenevät ja metsässä kävellessä ei tule enää kuuma, voi poimia sieniä tai puolukoita, nähdä teerin ja kuunnella kun kurjet huutavat matkalla etelään. Utelias talitiainen tulee lähioksalle kummastelemaan metsän kummaa kulkijaa. Iltaisin voi sytyttää kynttilöitä ja laittaa pystymuuriin roihuavat tulet, punaviinikin maistuu syksyllä paremmalta. Ja yöt ovat taas mustia, niinkuin lempivärini.

nekkis said...

Syksy on ihana kun saa rauhassa olla tekemättä mitään :) Ei ole ketään pyytämässä rannalle tai urheilemaan tai mitään muuta sellasta. Ja syksyllä kaikki rakastaa kahvilla istumista, joten on aina kahvitteluseuraa. Lempivärinä kaikki vihreän sävyt, ja jotenkin sekin sopii mun mielestä syksyyn vaikka silloin vihreän pitäis muka kadota luonnosta...

Lankavuori said...

Syksy on minunkin vuodenaikani. Syksyisin minuun iskee halu saada muutosta elämään, jossain muodosa. Syksyn värit ovat upeita. Ruskea on lempivärini.

Helmis said...

minäkin tykkään syksystä tosi paljon. Syyskuussa syntyneenä oon aina ajatellut, että se onkin mun vuodenaikani.
Ihanaa, kun alkaa oikeasti tulla viileää ja pimeää, niin saa kaivaa lämpimät vaatteet esille ja sumeilematta pukea villasukkia jalkaansa. Tykkään myös poltella kynttilöitä sisällä ja lyhtyjä sun muita juttuja ulkona, joten nyt on niiden aika.
Kyyllä, syksy on ihanaa aikaa kuljeskella metsässä!
lempivärit on niin monenlaiset, riippuen käyttötarkoituksesta. Tänä syksynä jopa entinen lähes-epätykkäämäniväri ruskea on alkanut miellyttää kovasti. Ehkä keltainen on ainoa tosi hankala väri, mutta lasten neuleissa sitäkin käytän.

Kiitos vielä siitä H. Anhavan runonpätkästä. Sopisi kyllä motokseni :).

villasukka said...

Aaah, ihana kysymys. Syksy, rakastan sitä koska
1. ilmat viilenevät (inhoan hellettä)
2. ilma raikastuu ja tulee kuulaaksi
3. tähtitaivas näkyy (vaikken tunne yhtään tähteä)
4. marja (erityisesti puolukka)kausi
5. sienet
6. puiden ihana väritys
7. syksyn haju
8. saa istua soffan nurkassa viltin alla, takassa tuli ja paljon kynttilöitä ja neuloa tai lukea oikein hyvää kirjaa
9. voi kävellä sateessa metsässä
10. voi neuloa ja käyttää villaa
Mitähän vielä? jotain unohtui taatusti!
punainen ja vihreä!

Hanne said...

Syksyllä on helppo olla ja hengittää. Ei ole liian kylmä, ei ole liian kuuma, ilmassa tuoksuu ihanalta ja mieli on täynnä uusia ajatuksia.

Ja tietysti kaikki syksyn värit.

Jaana said...

Oon ehdottomasti syksyn lapsi; syksyllä on synttärinikin (just lauantaina oli:)
Syksyä rakastan koska ilmat muuttuvat raikkaiksi ja ruskan värit ovat aivan mahtavat täällä etelä-suomessakin. Syksyllä on myös käsitöiden suhteen ihanaa; saa taas alkaa kutoa villajuttuja; tumppuja, pipoja ja huiveja ja kietoutua iltaisin shaaliin kynttilöiden valoon... Ihanaa aikaa...
Lempivärini ovat ruskea, vihreä ja kaunis poltettu oranssi...

Anonymous said...

Pimeinä syysiltoina saa polttaa kynttilöitä ja käpertyä torkkupeiton alle neulomaan.

Lempivärejäni ovat vaaleanpunaisen sävyt,suklaanruskea, turkoosi, valkoinen, harmaat ja mustakin.

PÄIVI

Pauliina said...

Syksy on ihanin vuodenaika mun mielestä. Viilenevät ilmat, kirkkaat puut, vesisateen ropinan kuuntelu sohvalla viltin alla kaakaoo juoden. Syksy <3

Lempivärinä on ehdottomasti ykkösenä vihreä.

Anonymous said...

Näin maalla-asuvana syksy on mukavaa vuodenaikaa, sato on jo piilotettu talvea varten, kaikki kesähommat on tehty - tai sitten jätetty suosiolla tekemättä ;) - ja villalanka tuoksuu. Kesällä ei kiinnosta oikein tuo villan neulominen. Minä myös haen uusia asioita syksyisin, tämä talvi taitaa mennä uusien käsityötekniikoiden parissa. Pidän tällä hetkellä kaikista vahvoista väreistä, ei mitään pastelleja. Ulla

juuli said...

Syksy on lempivuodenaikaani, koska tykkään säilöä. On ihanaa saada kellari täyteen hilloja, perunoita, sipulia, omenoita ja halkoja. Oli kurjaa asua suurkaupungissa viimeiset 10 vuotta, kun kaupasta sai aina kaikkea eikä tarvinnut säilöä. Ihan totta, minulla taitaa olla pieni talo preerialla-syndrooma... Lempivärini on kaikki harmaan sävyt, mutta mieluiten ihan tumman harmaa.

uhoava gnu said...

Minä en osallistu arvontaan (eihän niihin virallisiinkaan saa perheenjäsenet osallistua), mutta jätänpä kommenttini silti.
Lempivärini ovat syksyn värejä ja niiden värien takia syksy on niin kaunis. Oranssit, ruskeat ja syvän vihreät miellyttävät silmääni. Syksyllä ilma on raikasta ja saa pukea päälle pipoja, huiveja, lapasia ja sukkia. Järvet ovat todella kauniita rantoineen - vaikka uimaan en enää menekään.

heini said...

minä osallistun! Syksy on ihanaa aikaa siksi kun puiden lehdet on kauniin värisiä ja ilma kirpeän raikas. Syksyisin kuuluu kävellä ulkona ja välillä palellakin vähän.

Lempivärejäni ovat kaikki syksyiset :) No, oikeastaan ainoat värit joista EN pidä, ovat turkoosi, pinkki ja violetti.

Anonymous said...

Syksyssä on ihanaa omenan tuoksu, värien runsaus ja kirjo. Syksyssä on ihanaa tien yli kaartuva vaahtera värikkäässä juhlapuvussaa, joesta työntyvä usva, kosteus. Syksyssä on ihanaa kun jalkoja rupeaa paleltamaan, villasukkia kaipaamaan ja kädet viihtyvät jälleen käsineissä - itsekudotuissa. Syksyssä on ihanaa peltojen kyljen kääntö, puolukat määttäällä ja sateen ropina pimeänä iltana. Syksyssä on ihanaa - kaikki.

marjaana7@luukku.com

joko said...

syksy on mielestäni parasta pakkasen kirpeinä aamuina auringon säteet ruskan koristamissa puissa.

tykkään syksyisistä sävyistä vihreässä ja punaisessa mutta ehdoton lemppari on ruskea

Anonymous said...

en oiken tykkää syksystä. kylmä ja viileä. ehkä en ole tottunut siihen. koska mun kotimaassa ei ole eri vuoden aikaa. mutta ruskea on kyllä ihana väri

villalanka05@luukku.com

Kanerva said...

Syksy on minunkin lempivuodenaika. Syksyssä kaikkein ihaninta on tuoksut. Maan kosteus. Ihanaa pystyä hengittämään syvään ulkona kuuman kesän jälkeen. Nautin myös siitä, kun saan pukea päälleni juuri sen verran vaatetta, missä on hyvä olla.
Lempivärini kuuluvat syksyyn, oranssi, ruskea ja vihreä.

Petra said...

Rakastan vuodenaikojen vaihtelua - oikeasti on hienoa kun on selkeästi erilaista esim juhannuksena ja jouluna!

Sykystä tykkään erityisesti koska:
- luonto on niin kauniin värinen
- ilma on puhtaampi, on helpompi hengittää
- saa pukea ylleen villaisia vaatteita ja neuloa uusia!

Väreistä: tykkään melkein kaikista väreistä, erityisesti murretuista tai pehmeistä väreistä. Neonväreille en lämpeä... :)

PS. Löytyykö blogisi blogilistalta? (en löytänyt)

Tinutski said...

Syksyllä on raikas ilma ja hyvä sato: omenat ja sienet mm. Lempivärit on ruskea, oranssi ja punainen. Sinisestä en tykkää.

piua said...

Hei, kerkesin mukaan ennen uutta postaustasi!

Syksyssä on kivaa kun lätäköt on jäässä aamulla ja niitä saa tassutella rikki. Ja se kuinka kylmä ilma saa retkellä tavallisenkin makkaran maistumaan herkulta kun se on nuotion loimussa paistettu. tykkään kun kotona saa käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle, sytyttää kynttilöitä ja kaunista musiikkia kuunnellen katsella ulos pimeyteen.
Ja saa alkaa bongailemaan revontulia.

Lempparivärit on oranssi ja vihreä, mutta nyt syksyn tullen tekee mieli tummia värejä ja ruskea on mielestäni uusi musta!

Breien in Lansingerland said...

Beautiful pictures of a beautiful country!

Famu said...

Kiitos vierailustasi.Perussukkia minäkin pääosin neulon,mutta jotenkin tänä vuonna on tullut tehtyä sekä kirjoneulesukkia että lapasia.Onko se sitä,että joskus kaipaa vaihtelua ja haasteita vähän enemmän.-No,syksy?Sanon niinkuin eräs ystäväni syksystä puhuessamme sanoi:"On syksykin hyvää aikaa tavallaan,kun sen vain ottaa oikein ja ajallaan-Syksyllä mieli halajaa lapsuuden kotiseudulle pohjoiseen Suomeen.Vaarojen ja tunturien rinteet syksyisessä väriloistossaan ovat jääneet sieluni maisemaan.

Famu said...

Lempiväri unohtui.Se on sininen.

Jaana said...

Syksy on ihanaa aikaa; kynttilöitä, sohvalla löhöilyä viltin alla, ruskaa, lämpimiä vaatteita ja ihania lämpimiä käsitöitä alkaa ilmestyä :)

villasukka said...

Haa, en yritä salaa osallistua toista kertaa, vaan tulin muuten vaan! Eli, lukeminen on minullekin se toinen keino tyhjentää pää ennen nukahtamista. Mutta viime aikoina olen ollut niin väsynyt iltaisin, että kun luen sängyssä kyljelläni, nukahdan kirja kädessä... Neuloessa en ole vielä toistaiseksi nukahtanut kertaakaan :)

Tiitu said...

Syksy on ihanaa, koska silloin tulee sytytettyä kynttilöitä. Rakastan syksyn värejä...

vattumato said...

Syksy on ihana kun luonto on tulvillaan kauniita värejä. Varsinkin sateisen yön jälkeen jos aamulla aurinko paistaa on todella ihanaa katsella syksyn väriloistoa. Mun mielestä myös syysmyrskyt rankkoine sateineen on jostain syystä kiehtovia. Ja kävely vesisateessa on kivaa=o)

Lempivärini on punainen. Langoissa ehkä kuitenkin murretut sinisen sävyt tai tumma oranssi. Sekä tyttären myötä pinkin ja vaaleanpunaisen sävyt;o)

Kangaskasa said...

Vuoden ihanin aika on syksy! Luonto on upeissa väreissä, enkä saa kyllikseni sen kauneudesta. Järvestä nousee aamusumua ja välillä on jopa salaperäistä ajella aamulla töihin. On helppo hengittää viileää ilmaa ja haistella tuoksuja. Kylmille varpaille on mukava vetää lämpimät villasukat lämmittämään.

Lempivärini on oranssi.

ujosiili said...

Minä pidän syksyssä pimeässä poltettavista kynttilöistä, ensimmäisistä kirpeistä pakkasaamuista, sateisen raikkaasta ilmasta, sienimetsässä tarpomisesta. Lisäksi kylmentynyt ilma on hyvä syy kääriytyä viltteihin ja laiskotella sohvan nurkassa tai ujuttautua toisen takin alle lämmittelemään.

Minä pidän sinisestä, turkoosista, ruskeasta, luonnonvalkoisesta ja mustasta. Näistä lemppari on sininen/turkoosi, mutta jostain syystä kannan kotiin pääasiassa luonnonvalkoista lankaa :)).