torstaina, syyskuuta 21, 2006

Ufojen vähentämisprojekti



Olen ollut talkoissa Uhoavan Gnun kanssa; olemme siivonneet komeroita, vaatehuonetta. Erilaisia jemmoja on paljastunut. Yllätyin, kun ufoja oli paljon enemmän kuin muistinkaan.

Minulla on hyvä systeemi nyt. Uhoavalle sain "hävitettyä" monta ufoa. Hän on kuvannut blogissaan yhtä Seitsemän veljestä-langasta aiottua raitahupparia, jota innokkaat kutojat ovat "jyrsineet". Hihat ovat hävinneet. No, aina on hyvälle langalle käyttöä. Yhden viittä vaille valmiin lapsen puuvillaneuleen luovutin. Vaaleansiniset virkatut pitsit kylpypyyhkeeseen ovat vain kiinnittämättä pyyhkeeseen. Yksi huivi oli valmis Gedifran langasta alkuvuodesta, mutta purin sen takaisin langoiksi. Kauniin murretun vihreästä langasta lupasin joskus vuonna 1 ja 2 Uhoavalle villatakin - on vielä lankoina. Uhoava totesi, "Vau, mikä lupaus!", kun ei muistanutkaan koko juttua. Siis Uhoava sai kaikkiaan viisi osin valmistunutta tai kokonaan purettua työtä ahtaisiin nurkkiinsa.



Töihin vein neljä ufoa: kaksi kirjottavaa pöytäliinaa ja kaksi kanavatyötä. Kaikki loput ufot jätin itselle. Kaikkia en jaksa esitellä nyt. Esittelen talven mittaan jos saan valmiiksi. Loput ensi keväänä, jos taas alkaa Fufoilu.



Ylimmässä kuvassa on aivan ihanaa silkkivillaa villatakkiin ja langat on ostettu joskus Papurikosta Lahdesta. Se on vuoden -99 jälkeen, koska gnu-sukua on silloin asustanut Lahdessa. Keskimmäisessä kuvassa on samasta paikasta ostetut langat ja niistä tulossa lyhythihainen pusero itselle. Alimmassa kuvassa on oikein kasarityyliä ja langat on ostettu jo kauan sitten kadonnesta myymälästä Kirkkopuiston kulmalta. Kaksi ylintä olisi joskus tarkoitus saattaa loppuun ja kasarityyli on out. Puuvillalanka on siinä ihanaa ja eiköhän siitä valmistu jotakin joskus. Lankatiedot saatte, kun neuleet ovat valmiit.

3 kommenttia:

uhoava gnu kirjoitti...

Onpa hieno uusi pohja ;)
Ja kauniita lankoja, varsinkin livenä!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis tämä uusi pohja!

Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan f/uforaportteja :).

Hyvää viikonloppua!

muoriska kirjoitti...

Voih, kunhan minäkin jaksaisin tuon ufo-osaston..
Mutta nykyään katsoo kauppojenkin neuleiden kuviot tai pitsineuleet tarkasti.. tää on tarttuvaa.