sunnuntaina, lokakuuta 15, 2006

Sukkia, sukkia loka- ei kun sukkakuussa

"...kukaan meistä ei ole Teräsnainen.
Me olemme kaikki tarmokkaita,
uupuneita tai järjestelmällisiä ja väliin kekseliäitä,
sillä paineidenkin keskellä löydämme aina aikaa
tehdä mitä todella haluamme,
vaikkapa tanssia tangoa, soittaa harppua
tai kirjoittaa kirja."
(Valerien Grove, teoksesta The Complete Woman)


Me kutojanaiset löydämme aina aikaa tehdä käsillämme jotakin. Me teemme huiveja, puseroita, villatakkeja, lapasia, kämmekkäitä -- sukkia.






Ruskeat sukat ovat oikeasti tumman suklaan ruskeat ja tehty Jannesta. Piristeenä oranssia raitaa. Langat voitin joskus kesällä Mehiläisiä ja hunajaa- blogin kilpailussa. Langat ovat siellä oikean värisiä, omat kuvat on salamalla ja värit vaalenevat.

Punaiset eli nimeltään Ruskapihlaja on vanhaa Seiska veikkaa. Kutoessa niitä pihlajan lehdet punertuivat ja sitten tipahtivat. Oikea väri on syvempi, ei noin heleä. Mutta salamalla otettu kuva. Olettaisin, että olen kutonut molemmat nelosen puikoilla.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Komeita sukkia! Alun lainaus on mainio :)

Mari kirjoitti...

Ihania sukkia!

uhoava gnu kirjoitti...

Ruskapihlajistakin tuli kauniit! Toiset jo ehdinkin nahda aiemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja sukkia! Just niitä perusmallisia, jotka ovat kaikkein parhaita.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniit, syksyiset sukkaparit :).

Tuo on erittäin totta, kyllä aikaa löytyy sille, mitä tosissaan haluaa tehdä. Valintoja kyllä voi joutua tekemään..
Kutomisessa onkin ehkä parasta se, että sen voi ottaa mukaan lähes kaikkialle.
Mun mies joskus vähän "kateellisena" tokaisikin, että sulla on harrastus aina käden ulottuvilla, Ei tarvitse lähteä minnekään salille, klubille, treeneihin tms. Toki joku klubi voisi olla hauska lisä tähän :).

Monia asioita kun vielä pystyy tekemään samalla kun kutoo :).

iso gnu kirjoitti...

Kiitoksia kehuista!
Perusmallin sukat on siitä helppoja, kun niitä on vuosikymmeniä kutonut, niin tuntuma on sormenpäissä ja selkäytimessä. Ei paljon tarvitse miettiä, voi jutella tai katsoa telkkaria tai jopa lukea. Muutama aika sitten kollegani(mies-sellainen) ihmetteli automatkalla kun kudoin ja seurustelin autossa (siis takapenkillä, ajaessa en vielä ole kutonut). Hänestä oli ihmeellistä, että kädet kävi ja en edes kuin ohimennen katsoin sukan kutimeen.Siksi niitä sukkia varmaan valmistuukin, kun aika on kortilla.

Anonyymi kirjoitti...

"Sukkaa pukkaa."Niinpä niin,onhan sukkakuu.Sukankudin on kulkenut mullakin tämän päivän reissuilla.Nyt aivan sitä oikeata perussukkaa lahja- Nallesta!Kiitos!-Pakko pian laittaa sukat sivuun ja ryhtyä ideoimaan korua Aman virkkausringin tempaukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kissat ja lampaat ovat ihania - mulla on makkarissa lammaslaskosverho :) Minäkin olen allerginen, ainakin siitepölyille, ja kissaepäilys on olemassa. Mutta ainakaan vielä ei mitään oireita...haaveilen siis omasta kissasta. Viime yö nukuttiin kyllä niin kylki kylkeä vasten! Hajusteita en minäkään kestä (paitsi Bodyshopin vaniljaöljyä) ja tänään olen menossa alottelemaan pef-mittauksia....

Anonyymi kirjoitti...

Jos teet pikkuleipiä,niin niin pidä raesokeroidut pötköt puolisen tuntia jääkaapissa.Saat leikattua kauniimpia(ohuita) siivuja.

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome socks!