Wednesday, April 18, 2007

Kesästä kevääseen


Huivi on neulottu Norosta, jota ostin Jyväskylän käsityömessuilla. Malli on myyjän malli, jota yritin parhaan kykyni mukaan muistella. Huivi on neulottu pitkältä sivulta aina oikein ja välillä oman pään mukaan tehty "reikiä" eli päätelty 5 silmukkaa ja seuraavalla kerroksella luotu sama määrä silmukoita. Sain huivin päättelyä lukuunottamatta valmiiksi ennen lentoa etelän kesäiseen kauneuteen ja lämpöön. Päättelykeiju hoiti asian valmiiksi asti perillä ja niin huivini pääsi näkemään vanhaa v. 24 eKr perustettua kaupunkia. Se sai ihailla vihreyttä ympärillään, kauniita taloja parvekkeineen ja kukkineen. Lankoja ei löytynyt- onneksi kaiketi, niitähän riittää täälläkin.


Lanka: Noro Silk Garden
Puikot: bambupyöröt 4,5 mm
Kulutus: reilu 90 g

Villasukat valmistuivat matkalla päättelyä lukuunottamatta. Ehdin jo aloittaa lapsen sukkiakin . Lanka on aika iloisenkirjavaa, mutta kaunista ja iloista. Joskus olen ostanut jostakin tätä lankaa, joka on hirveän riittoisaa. Langan koostumus on 75 % superwash villaa ja 25 % polyamidia. Ilman vaakaa on vaikea arvioida kulutusta ja kuvittelin, että ainakin yli puolet 100 grammasta tuli kulutettua näihin aikuisen naisen sukkiin, koko 37-38. Kulutus olikin selvästi alle puolet. No, pikkusukkia tulee sitten langasta vielä myöhemmin.


Lanka: Scholler &Stahl: Fortissima colori/socka color
Puikot:3mm ruusupuiset
Kulutus 40 g!
Pari kaunista kuvaa vehreydestä ja näkymistä. On toistakymmentä astetta viileämpää ja vihreyttä tuskin nimeksikään. Mutta kun viikkoja kuluu, niin meilläkin on vihreää ja kaunista. Nyt palataan arkeen ja työhön ja bloggaukseenkin!

5 comments:

Palaga said...

Ihana huivi ja sukat! Kauniita kaupunkikuvia!

Helmis said...

Kiitos onnitteluista :).
Jahas, sitä ollaan oltu reissussakin!

Huivi näyttää hyvältä ja kuulostaa mukavalta, vaikkapa matkaneuleelta!
Hyvää keväistä viikonloppua :)!

uhoava gnu said...

Hienoja reissukuvia! Hyvä kun tuli otettua matkaan tuo ammattitaitoinen kameramies ;)

Tuo huivi on kyllä herkku - todistan näin kun olen sen nähnyt livenäkin!

Petra said...

Huivi on hauska - leikkisän näköinen... :)

MysteryKnitter said...

Lovely city pics! Lovely scarf! Lovely socks!