sunnuntaina, lokakuuta 26, 2008

Kertut

Kertut valmiina tätini syntymäpäivän kunniaksi. Ihan hänellä ei ole vielä 90- vuotta täynnä. Sukat ovat väriltään jännät sinertävän-hopeanharmaat ja koko on 36-38 eli vähän naftit minun 39-40 koipiini. Olin unohtanut kokonaan miten helppo tuo malli on muistaa, mutta toisaalta malli on näyttävä. Lankakerä on vanhoja varastojani vuodelta 1 ja 0. Kerä oli aloitettu ja kesken neulomisen muistin, että kerät olivat tuolloin 100 g. Mietin jo valmiiksi, että sitten on kärki tehtävä eri värillä ja virkattava yläreunaan samalla värillä reunus. Mutta tarkalle meni ja loppumetreillä en edes uskaltanut katsoa kerää . Onneksi se riitti ja vain pari, kolme metriä jäi jäljelle. Lahjaksi tai hyväntekeväisyyteen nämä sukat menevät -on vähän vielä auki.

Lanka : vanha 7V varastoni ja 3,5 m bambut
Kulutus: 85 g ( oli aloitettu kerä ja pari, kolme metriä jäi jäljelle.Samoja 7V-varastojani kulutan aina vaan ja nyt vuorostaan valmistuivat pienet sukat keränlopuista. Tuota läiskäistä/täplikästä harmaata on vielä vähän, siitä on riittänyt monen moniin sukkiin. Jos sen vielä saisi kulutettua Sukkasadon aikana.

Lanka: 7V ja 3,5 mm bambut
Koko: 26
Kulutus: 50 g

P.S sukkaklubin lanka on kotiutunut Titityystä. On niin ihanaa lankaa, etten raaski tehdä mitään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on minusta aivan kamalaa, kun ei voi olla varma langan riittävyydestä. Toisaalta sitten olisi kiva käyttää koko kerä kerralla.

Mari kirjoitti...

Kauniita sukkia :) Mie muuten jäin koukkuun siihen nepal-myssyn ohjeeseen, ouikoilla on nytkin myssy :)

uhoava gnu kirjoitti...

Jo oli aikakin, että jompikumpi meistä saa aikaiseksi Kertut - kaikki muut vaan niitä neuloo ;)

Tee mallitilkku siitä sukkaklubin herkusta, niin voin katsella ohjeita tiheyden perusteella..!

Riksu kirjoitti...

Kiitos kommentoinnista. Kyllä olet ahkera, niin paljon sinulla on noita valmistuneita. Nuo pinkki-valkoiset lapaset ois varmaan kokeilemisen arvoiset, näyttävät mielenkiintoisilta.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos kommenteista:

NNA: eikö olekin ristiriitaista- yritä käyttää koko kerä ja toisaalta valmistaudu ettei riitäkään!

MARI: olen samaa mieltä, että on koukuttava pipo! minulla on kristallimaljakkoni täynnä langanpätkiä ja pieniä keränloppuja.

RIIKKA: Olen istunut autoissa, junissa,kylässä, luennoilla ja telkkarin edessä ja perussukkaa voi tehdä melkein silmät kiinni. Lapaset olivat kivat; täytyy/tekee mieli yrittää nyt Lapaskuun aikana tehdä lisää.

UHOAVA: omina tavoitteina oli tehdä yhdet Kertut Sukkasadon aikana ja yhdet Supervauvan sukat ja ne tuli tehdyksi! Herkkua en ole jaksanut vielä keriä -mutta on se sen näköistä että voisi tehdä jakun jollekinpienelle!;)

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice socks!