sunnuntaina, lokakuuta 19, 2008

Yksi,kaksi, kolme, neljä...

Viikon aikana on valmistunut kokonaan tai viimeisty koko kasa pikkutöitä. Olen istunut junassa, kylässä ja neulonut sekä kieltämättä myös kotona ja luennollakin. Kuusi valmista työtä viikossa on ennätykseni!

Novitan uusimman lehden tultua oli pakko kokeilla lapasia, joissa oli vanha kuvio. Tuolla kuvioinnilla on kouluaikaan eli 60-luvulla tehty muutamat lapaset itselle ja sisaruksille. Olin unohtanut jo koko mallin ja senkin, miten se tehdään. Seuraavat lapaset teen ohuemmasta langasta, niistä luulen tulevan kauniimmat.

Malli: Novita talvi 2008
Lanka ja puikot; 7 V ja 3,5 mm bambut
Kulutus: 80 g


Austermanin lanka on pyörinyt aika kauan ja kerran aiemmin yritin aloittaa sukkia, mutta lankakerän keskeltä tuli mahdoton lankamöykky. Selvittelin sitä puolet junamatkasta kevättalvella ja sain selvitettyä juuri ennen kotiasemaa. Ja niin sukan aloittaminen jäi, harmista. Nyt syksyllä jonnekin junamatkalle otin sen tikutettavaksi ja sitten sitä on eri matkoilla tikutettu ja loput torstaina Porissa. Jossa sivumennen sanoen en edes langennut lankaostoihin- vaikka Lavikon ohi jalat veivät kaksi kertaa. Tähän asti on Langaton Lokakuu pitänyt houkutuksista huolimatta. Sukat ovat naisten koko, mutta lahjaksi varmaankin.

Lanka; Austerman Step
Puikot:KnitPick´s 2,5 mm
Kulutus: 70 g

Seitsemän Veljestä varaston tyhjennyt jatkuu urakalla. Kahdet lasten sukat valmistuivat loppuviikosta. Menomatkalla Poriin neuloin yhden isomman sukat ja siellä toinsn. Pikkuparista valmistui viimeinen eilen.

Malli:perusukka koot 35/36 ja 28
Lanka ja puikot: 7V ja 3,5 mm bambut
Kulutus: 70 g + 60 gViimeisessä Novitassa oli myös ohje tossuista, joita olen joskus tehnyt nuoruudessani. Tummanpunaiset ovat aikuisen naisen kokoa ja rapuvirkkauksella virkkasin reunat, väri tumma sammalenvihreä. Vaaleanpunaiset ovat lapsen tossut, kokoa 30. Reunus on tumman violetti.


Malli: Novita talvi 2008 + rapuvirkattu reuna muutoksena
Lanka: 7V ja puikot 3,5 mm
Kulutus: 65 g + 40 g


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sielläpäs on jälleen ahkeroitu. Tosi kivan näköisiä neuleita. :)

Matleena kirjoitti...

Tosi ahkerana olet taas ollut! Nuo lapaset on jännät! Minäpä en muista tuollaisia tehneeni, lienenkö nähnytkään. Pitää vissiin ostaa uusin Novita, kun muitakin sen ohjeilla tehtyjä ja minua kiinnostavia on esitelty blogeissa.

Kaisa kirjoitti...

Nyt käy kyllä melkein jo kateeksi! :)

En erityisemmin tykkää neuloa lapasia, mutta tuo malli on niin hauska että sitä pitäisi melkein yrittää...

Anonyymi kirjoitti...

Wau! Paljon olet saanut aikaan =)! Jostain syystä mulla on tuo lapasmalli mennyt jotenkin ohi, täytyypä katsoa lehti uudestaan...

MysteryKnitter kirjoitti...

You've been working hard!