Sunday, September 27, 2009

Syksyistä satoa

On ollut todella kaunis viikonloppu. On ollut lämmintä ja syksyinen väriloisto on ollut upeaa. Marja-aronian väri on tosi kaunis; punertavat lehdet ja tummat marjat. Sain istutettua Uhoavan ja PikkuGnun kanssa sipuleita. Sitten vain odotamme ensi kevättä ja sen kukkaloistoa. Kesäkukatkin ovat vielä upeassa loistossaan, miljoonakellot ja marketat erityisesti. Kesäkukat varmaan kärsivät jo ensi viikolla, kun luvattiin kylmiä öitä. No, aika on jo siihen.
Omenoita olen laittanut aika lailla viime viikkojen aikana. On tehty sosetta ja mehuja ja erilaisia mehuyhdistelmiä. On tehty omenapiirakkaa ja omenajälkiruokia.
Syksy on lempivuodenaikani ja erityisesti syyskuu. Syntymäpäivänikin on näin syyskuun lopulla. Tänään on juhlittu. Valmistuneiden sukkien kuvaaminenkin jäi, mutta saavat jäädä rauhassa ensi viikon satoon. Taidan palata tästä takaisin länsisuomalaisen murteeni maailmaan lahjakirjan, Pursun, myötä.

Kiitos kaikille kommentoijille! Viime aikoina on ollut vähän kiire ja blogit on juosten luettu. Lupaan kommentoida sitten taas joskus rauhallisemmalla ajalla.

6 comments:

Matleena said...

Onnittelut synttärisankarille! ;)

Omenat on tosi nameja, erityisesti kotimaiset. Meidän pienessä puussamme oli kokonaista viisi omenaa, mutta maistuivat tois hyville. Eipä tarvinnut miettiä säilömistä. ;D

Villasukka said...

Olin elokuussa Pursun julkistustilaisuudessa täällä Keuruulla ja nautin Laaksosen kuuntelemisesta.

Virve said...

Onnea!

Täällä myös tykätään syksystä ja syyskuusta, tosin synttäreitä vietetään vähän aikaisemmin. Ja mahtava omenakuva. Meillä kasvaa harmikseni vain koristeomenapuita. Ehkä ensi keväänä istutamme pienen omppupuun. Ja Pursu maittaa täälläkin, tulee niin kotoisa olo.

Mari said...

Onnea synttäreiden johdosta! :)

Helmis said...

Suuret synttärionnittelut siis :)!!

MysteryKnitter said...

Nice apple tree!