Huivi on neulottu tällä hetkellä nuorimmalle lapsenlapselleni. Neuloin sen vanhaa mallia mukaillen. Toisessa päässä huivia on pujotuskohta ja näin huivia on helpompi säädellä ja tarvitse niin tarkkaan tietää kaulan leveyttä. Äitini neuloi aikoinaan niin,että molemmissa päissä oli pujotuskohta.
Voi, että kun tuo kuvien ottaminen on hankalaa, kun on aina pimeää. Väri on vähän tummempi sininen, jossa on paljon muitakin eri sävyjä kirkkaassa päivänvalossa. Luulin sen olevan tummansinistä, mutta kun kerran neuloin kirkkaassa päivänvalossa , niin lanka oli kaunista.
Lanka: Cascade 220
Puikot: 4.0 mm bambut ja resori 3,5 mm
Kulutus: 60 g
Lanka: Cascade 220
Puikot: 4.0 mm bambut ja resori 3,5 mm
Kulutus: 60 g
EDIT:
Ohjeen poikanen oli jollain paperilla: aloitus muutama silmukka (4 s?) ja joka kerroksen lopussa lisäys ja kun näytti sopivalta, niin sitten kavennus samoin jok kerroksen lopussa ja kun oli sopivasti silmukoita, niin otin joka toisen silmukan sukkapuikolle ja ne toiset jäivät toiselle sukkapuikolle. Ensin toinen reuna 1 o, 1s ja sitten toinen. Sitten vuorotellen puikolle ja sama neule, eli aina oikein neuletta. Kun riittävän pitkä huivi, niin toisessa päässä tein vain kavennukset kerroksen lopussa. Eli perinteisissä ohjeissa molemmissa päissä on kuja, mutta tein vain toiseen päähän.
Marplen elämästä blogista löytyi enemmänkin ohjetta, kun googlasin nyt.
5 kommenttia:
Minäkin tykkään laittaa pujotuskohdan vain toiseen päähän, saa pituuden vapaammin säädettyä.
Ihana perinteinen huivi ja kun lankakin on ihan huippua (tykkään itse kovasti), niin huivihan on pehmeä ja suloinen.
Tämä huivimalli on minulle hyvin nostalginen. Tein nimittäin kansakoulun tokaluokkalaisena tuollaisen huivin käsitöissä, tai siis kaikki tytöt tekivät. Monesti olen miettinyt, kuinka moni nykyajan lapsi 8v tekisi tuollaisen. Viime vuosinakin olen muuten tehnyt tuollaisia.
Olen monta kertaa miettinyt, että tuonkin kaulaliinan voisi joskus toteuttaa. Onko siihen ohje jossain muuallakin kuin sun otsalohkossa?
Nice scarf!
Lähetä kommentti