Saturday, April 06, 2013

Jotain lomalta, Jämäkuu ja käsityömessut

Lomaviikko meni nopeasti aivan upeissa maisemissa ja sääkin oli erinomainen.Ruoka oli hyvää. Kasvot ovat saaneet väriä ja ei näytä enää niin nuutuneen valjulta varjossa eläneeltä oliolta.

Lankoja oli ihan riitttävästi ja siis aika lailla matkalaukuissa mukana. Onneksi olin raahannut paljon lankaa, kun paikkakunnan kauppa, josta sai lankaa aiemmin, oli lopettamassa. Ei ollut lankaa, ei puikkoja. Valmistakin tuli, mutta kukaan ei ole saanut viimeisteltyä töitä. Työviikko loman jälkeen on aina hiukan kiireinen töiden odottaessa jonossa töihin palaajaa. Lisäksi joka vuosi tähän kesäaikaan tottuminen tuntuu hankalammalta ja hankalammalta.

Siis ekat loman aikaiset työt viimeistelty ja ennen muuta kuvattu.

Voitin Osakaisen arpajaisissa lankaa, Puro Batikia. Siniset kerät olivat mukana, mutta en ehtinyt tehdä kuin tämän pipon. Tein sukkapuikoilla, kun en löytänyt lyhyitä kaapeleita ja sopivia puikkoja kiireessä mukaan. No, valmistuihan tuo sukkapuikoillakin. Ihan mutu-tuntumalla tein pipon. Ihanan pehmeän oloinen pipo, joka on jo matkannut pian kolmevuotiaalle lapsenlapselleni. Tässä se on Liisan päässä. Vähän muhkuraisen näköinen, kun nukella on isot letit. Nuken nimi vaihtelee kerrasta toiseen lastenlasten leikeissä. Liisa se on kai useimmin.

Malli: 100 s omasta päästä ja aloitettu joustinneuleella,kavennettu 6x kerroksella
Lanka: Puro batik
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot
Kulutus: 50 gNämäkin makkarasukat valmistuivat lomaviikolla. Nyt on tehty 4 (!) paria näitä sukkia. Kolme paria mustia ja nämä on tummansiniset. Nämäkin matkaavat pääkaupunkiseudulle. Nyt on tilaussukat ja sitten kahdelle tyttärelle ja miniälle neulottu. Koko ajan varressa saa laskea, kun "makkarat" vähän aaltoilevat. Sukat tuntuvat ihanilta ja kun mopo kerran karkaa käsistä, niin karatkoon. Nyt olen aloittanut itselleni punaisena samaiset sukat. Ovat kylläkin ihan alkutekijöissä vielä.

Malli: Novita Sukkalehti u
Lanka: Nalle
Puikot: 3 mm
Koko: isohko naisen sukka
Kulutus: 140 g


Lankoja on ja jämiä on melkoisesti tässä huushollissa. Uhoava kantoi tässä taannoin melko kasan lankojensa (tai minun; meidän langat on osin sekaisin) loppukeriä tänne--puoli isoa paperikassillista. Lisäksi on kaikki omat keräset! En punnitse, enkä arvioi määrää, mutta täytynee yrittää tehdä aika ahkerasti jotakin. Siis 15.4-31.5.2013 ajalle olen ilmoittautunut jämäilyyn ties monettako kertaa. Jotain suunnitelmia olen jo tehnyt: dominopeittoa paksummista sukkalangoista, vauvansukkia, nukenvaatteita. Sitten näkee, mitä saa aikaiseksi.
Tänään tuntitolkulla kiersin käsityömessuilla Jyväskylässä ja tein ostoksia mielessäni erilaiset korttiaskartelut ja tulevat touhut lastenlasten kanssa. Ostin kyllä itselleni yhden T-paidan oranssina ja muutamia jätelasista tehtyjä koruja ja jotain muuta. Tietenkin lankaa tuli ostettua kasapäin entisten lisäksi.

Puffa-langat ovatkin olleet kokeilematta. Mutta eivät kauan ja sain lisäksi silmukkamerkkejä. Todella kaunis vihreä on huivilanka ja se sopisi uuteen juhlapukuuni, mutta mallia ei tietenkään ole vielä ja kaikkein eniten  puuttuu aikaa. Huivilanka on minulle itselleni vaihteeksi.  Punertava sukkalanka on pikkuneideille ja oranssista ja sisnisen sävyistä tehdään perussukkaa isommalle jälkipolvelle. Olipa kiva tavata äiti-Puffa livenä!
 
Joltakin pöydältä-nimi? Kankaanpäästä kuitenkin eli läheltä lapsuuteni seutuja tuo myyjä oli. Hänellä oli alennuksessa lankoja. Regiaa 3 x100g ja violettisävyinen Austermanin Steppiä ja lisäksi vauvalankaa 5 x 50g Regian My first Regia-lankaa. Äidille ostin nelikulmaiset puikot. Jos hän ei tykkää, niin sitten otan takaisin itsellen ne puikot.
Eli ei ihan vähän lankaa; 1050 g.

Jatkokertomus Lapin matkan tuotoksista seuraa, kun on loputkin viimeistelty ja yhteen lapsen neuletakkiin löydetty napit jne.

4 comments:

Matleena said...

Näyttääpä niin tutulta tuo myssy, kun itse olen samanvärisestä Puro Batikista ihan hiljattain tehnyt pari myssyä. ;)
Jämistellään sitten taas yhdessä! Minäkin lähdin mukaan.

Marleena said...

Nätti pipo! Ja ihanat makkara-sukat!
Kauniita lankoja olet hamstrannut!
Huikea tuo kuva tunturisrta!!!!

Osakainen said...

Tulipas siitä söpö pipo :) Ja olet kyllä ahkerana ollut. Reikä sormessa neulomisesta on minullekin ihan uusi juttu. En ole koskaan kuullut.

MysteryKnitter said...

Upeat sukat todellakin!