Thursday, April 25, 2013

Sukkia ja jämäilyä

 Parit vauvan sukat valmistuivat. Koko kerä ei riittänyt perinteisiin junasukkiin. Piti purkaa toisen terää ja oikeiden kerrosten kohdalle jalkaterässä tein valkoiset raidat. Toisesta vaaleanpunaisesta kerästä tein pienemmät sukat muistuttaen junasukkia.

Vauvan sukat
Lanka:Regia, My First Regia
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: yhteensä 45 g

 Tämä malli "Broken Seed" on viehättänyt ja nyt ennen jämäilyä aloitin aikuisen sukat kokoa 40 ja sain valmiiksi viikonlopun matkalla Mikkeliin. Luonnossakin nämä ovat kauniit sukat, vaikka itse sanon. Tähän malliin saisi jämiä kulumaan, mutta nyt en ole jämäilyn aikana ehtinyt aloittamaan yksiäkään sukkia!

Malli: Broken seed Ravelryssä, ilmainen
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3 mm
Kulutus: 75 g

Loppuosa postauksesta liityy jämäilyyn:Yksi pikkupojista sai jo pipon Osakaisen blogissa voittamastani langasta. Nyt pikkuveljelle on valmis pipo. Tein nurjia kerroksia välillä vähentäen oikeita kerroksia pikku hiljaa.Tämä pipo on pienempi, mutta nurjat kerrokset helpottavat pipon tunnistamista. Vieläkään ei ollut 3,5 mm lyhyttä pyöröä käsillä ja tein sukkapuikoilla. Välillä oli vähän ongelmallista neuloa, kun silmukat yritti karkailla.  Loppuun kuitenkin sain tämänkin. Olisi jäljellä voitosta yksi kerä samaa Puro Batikia ja toinen kerä punertavaa ja vihertävää kombinaationa. Mukavaa lankaa neuloa ollakseen akryyliä ja kivan tuntuista. Sytomyssyihinkin tuo Puro Batik kelpaa huolimatta keinokuituisuudesta.

Pipo: malli omasta päästä, 92 s.
Lanka: Puro Batik
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot
Kulutus: 45 g


Pipo on ainoa valmis jämäily, mutta väriä on tulossa. Vasemmalla on dominopeitto kerän lopuista. Keskellä on ihan pienistäkin kerän nöttösistä virkattua nuken peittoa - ei mitenkään kaunis. Ajanee kuitenkin asiansa. Oikealla kolmiohuivi erilaisista mustan, harmaan ja punaisen väreistä. Kaksi viime mainittua valmistuu jämäilyn aikana. ellei jotain erityistä tule. Dominopeiton punnitsen ja kuvaan vasta ennen jämäilyn loppumista. Näkee sitten mihin asti olen ehtinyt. Aika lailla luulen ehtiväni, on se niin koukuttavaa.

4 comments:

Osakainen said...

Jämäily ymmärretty :) Pitää jämäillä joskus itsekin.

iso gnu said...

Eikö olekin hyvä tapa päästä eroon aloitetuista keristä-- ainkin osittain!

Matleena said...

Mukavan paljon olet taas sukkiakin tikuttanut! Minulla tuo "Broken Seed" odottaa vielä tehtävien listalla, mutta hyvin houkuttelevalta se näyttää. :)

Pilvikirsikka said...

Ihkun väristä toi "vauva"regia. Täytyypä kaupoilla käydessä etsiäkin syksyn vauvoille tuota lankaa.