keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2016

Haasteen ekat valmiina! Haasteessa valmista on tullut pikkutöiden osalta, isot vievät aikaa. Onhan tässä vielä aikaa toukokuun loppuun. Lankapirtin Matleena on neulonut ihania tuplalapasia. Vuosia olen niitä katsellut ja jos minäkin.. Mutta ne ovat näyttäneet niin hankalilta.  Nyt eläkemummina kaiken suunnittelemisen jälkeen aloitin nuo alkuvuodesta, neule on edennyt varsia lukuun ottamatta tosi hitaasti.
Ekat kaksiväriset kerrokset etenivät tosi hitaasti kieli keskellä suuta ja aivot lähes nyrjähtäen. Purkamiselta ei todellakaan vältytty. Pikku hiljaa neulominen alkoi sujua sujuvammin, muttei sujuvasti. Matleenalla on hyvä ohje blogissaan.


Onneksi Matleena oli tehnyt lapsen lapaset. Ei muuta kuin matkimaan. Varren neuloin 44 silmukalla 3mm:n puikoilla. Kämmenosassa on 40 silmukkaa.  Kämmenosan ja peukalot eli siis tuplaosat 2,5 mm:n puikoilla. Neuleestani tuli vähäsen epätasaista. Lapaset tein yhden lapsenlapsen käsimallin mukaan.

Kuvio on ihan hatusta vedetty. Aluksi tein tähtikuvion ajatuksella tehdä niitä koko lapanen täyteen. Mutta kun neulominen oli niin tuskastuttavan hidasta ja sekin kuvio oli niin vaikeaa, niin muutin lennosta (=etanan vauhdista) pilkkuihin. Purkamaan en lähtenyt , kun olin sentään tuohon asti päässyt. Kerros kerrokselta vauhti nopeutui ja ehkä rupesi jo innostumaankin. Huh!

Lankana oli Nalle turkoosi ja luonnonvalkoinen ja ovat saajan lempivärejä. Saajaakin innostutti tuo , että voi käyttää kumminpäin tahansa lapasia. Päällä voi olla valkoinen tai turkoosi tai kumpikin lapanen on eri värinen.  Kulutus näihin lapasiin oli 69 g. Ilman haastetta nämä olisivat saattaneet jäädä keskeneräisiksi, sen verran epämukavuusalueella oltiin. Kiitos Silmukan saalistajalle haasteesta ja kiitos Matleenalle erityisen hyvästä ohjeesta. Kyllä minä vielä teen toisetkin ja ehkä kolmannetkin..

Toinen haasteen keskeneräisistä olivat nämä sukat, jotka ovat kuukausia ja varmaan parisen vuotta muistuttaneet olemassa olostaan kirjahyllyn lasin takana. Olin jopa unohtanut , että nämä ovat lapsen sukat. Kesken olivät jääneet värin tökkimisen takia.  Nyt kun aloitin, niin aika vauhtia tikuttelin menemään, mitä nyt välillä villatakkia, torkkupeittoa ja noita tuplalapasia.


Malli on "Broken seed" ja lankana Nalle oranssi ja osin oranssia sisältävä Nalle Taika. Olen varmaan aloittanut sukat pimeään aikaan  ( + aikaa ennen kaihileikkausta) , niin kuvio on ollut jotenkin sekavaa. Nyt onneksi sukat näyttävät toiselta, Kulutus oli 59 g.

Ei muuta kuin keskeneräisten kimppuun. Hyvä kun alkuun olen päässyt, tehty  2/ 5.(tosin pienimmät ja muut isoja töitä)

10 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Onneksi olkoon keskeneräisten selättämisestä! Se taitaa olla hankalinta se hommaan tarttuminen, kun työ on joskus jäänyt kesken. Milloin mistäkin syystä, aika usein kai tulee muuta tärkeämpää tai kiinnostavampaa tilalle. Hankalinta on tietty, jos on tullut viimeiseksi joku virhe ja sitä pitäisi alkaa selvittelemään... Mutta sitä hienompaa, kun tosiaan saa keskeneräisiä tehtyä valmiiksi asti.
Tsemppiä seuraaviin!!

Silmukan saalistaja kirjoitti...

Oi kuinka ihania töitä olet saanut valmiiksi! Ja ekat keskeneräiset jo valmiina. Onnea siitä! Ja tsemppiä niiden isompien keskeneräisten kanssa :)

iso gnu kirjoitti...

Helmis: näin se on, keskenjääneisiin on työlästä perehtyä ja tehdä loppuun. Mutta kun vauhtiin pääsee, niin se sujuu.. Valmiiksi saaminen on tosiaan mukavaa.

Silmukan saalistaja: Kiitos!

Osakainen kirjoitti...

Ihanat nuo kintaat.

iso gnu kirjoitti...

Osakainen: Kiitos! Saivat innostuneen vastaanoton ja koulussa on kuulemma esitelty molemmat puolet. Välillä turkoosit ja välillä valkoiset ja välillä kumpikin väri yhtaikaa.

Matleena kirjoitti...

Olipa hyvä kun vihjaisit, että lapaset on valmiit ja esiteltykin jo. :) Oli mukava lukea, että työ alkoi sujua loppupuolella jo helpommin ja että saaja on tyytyväinen lapasiin. Ja sekin, että ehkä vielä palaat onteloneuleen pariin. :) Kokemuksesta voin sanoa, että pitkän tauon jälkeen uusi alku tuntuu aina vaikealta, mutta sitten siihen pääsee suht' nopeasti kiinni.
Kaihistakohan se minullakin johtuu, kun tuosta "Brooken Seedistä" en saa mitään selvää, on vaan sellaista syheröä katsoipa millaisessa valossa hyvänsä.

iso gnu kirjoitti...

Matleena:Ajattelin, että näet lopputuloksen, joka ei kylläkään ole tasaista ja hienoa. Kävi kyllä hyvästä aivojen aktivointiharjoituksesta! ;) Taito on varmaan kuin pyörälläajoa, että se on tallella. Alku voi aina tuntua hankalalta. Mutta ehkä työt helpottuvat ja tasoittuvat vähitellen.
Kiitos vielä kerran hyvästä ohjeesta, vaikka välillä tein ihan miten sattui. Varmaan muutkin lapsenlapset haluavat nuot lapaset. jos aina välillä tekisi niitä. Kaihi oli lopulta aika inhottava seuralainen, maailman kirkkaus oli hämmästyttävää leikkauksen jälkeen. Kuopus totesi, että nykyjään meillä on hämärää. Kirkkaat valot olivat pitkään epämukavia. Paljon parempaa näkeminen on, vaikkakin jälkikaihi on kasvanut.

Matleena kirjoitti...

Kyllä tämäkin taito säilyy, kun sen oppii. Ja palautuu sitten pian, kun uudelleen ottaa käyttöön.
Minusta nuo lapaset ovat ihan riittävän tasaista jälkeä, kun on ensimmäiset lapaset kyseessä. Sitä paitsi, nehän tasaantuvat käytössä lisää eikä pieni epätasaisuus kohta näykään. Arvelinkin, että pian loputkin lapsenlapsesi saavat tuplalapaset. Ja voipa käydä niinkin, että pian he pyytävät vain tuplalapasia. ;) Sellaista on tapahtunut.

iso gnu kirjoitti...

Mummi joutuu koville. ;)

MysteryKnitter kirjoitti...

Ihanat lapaset!