lauantaina, maaliskuuta 12, 2016

Siskot ja siskot

Siskot on syöpään sairastuneiden naisten yhdistys. Heillä oli viime vuonna Sisko-rusetti- kampanja. Siskojen haastekampanja tänä  vuonna on: neulo Siskorusettisukat syöpään sairastuneelle! 
Törmäsin tähän jossain somen syövereissä ja siis samalla sukkien ohjeeseen. Nyt minulla on langat ainakin kaksiin sukkiin ja niistä ekat valmistuivat viime viikolla. Näitä voisi lähettää Sinellin kautta eteenpäin. Mutta varmaan useimmilla on valitettavasti ystävissä tai läheisissä joku nainen, jolla on syöpä. Näitä voi tehdä  suoraankin. Siskojen sivuille voi laittaa kuvan neulomistaan sukista.Ohjeessa on : Voit varioida sukan värejä, mutta toivomme, että rusetti säilyy alkuperäisen pinkkinä!
Ohje ja vyöte : löytyvät omilta sivuiltaa printattavaksi. Vyöte-sivulta löytyy teksti: Jos sinulla on lähipiirissäsi syöpään sairastunut, jolle haluat lahjoittaa siskorusettisukat henkilökohtaisesti, voit tulostaa vyötteen tästä.


Sukat on valmiina ja rusetti on pinkki. Harmaa on hivenen tummempi kuin alkuperäisessä ohjeessa näyttää olevan. Minulla oleva Pallas-lanka oli liian vaalean harmaata erottuakseen kunnolla. Sukat voi neuloa ohjeen mukaan Nallesta tai teeteen Pallas-langasta. Neuloin sukat ohjeen  mukaan isommalla koolla ja lankana Pallas, paitsi harmaa on muuta lankaa. Kulutus sukkiin oli 98 g. Vyöte on printattuna ja sen kietaisen vielä ympärille ja ystävä saa sukat.

Lasten sukkia on valmistunut karkin värisestä Seitsemän veljestä-langasta. Sukat ovat yhtä vaahtokarkkia. Ne on tehty ihan perusmallilla.  Sukat ovat kooltaan 35/36 ja pienemmät  25/26. Kulutus oli 77 g ja 52 g. Langan loput upposivat tulossa olevaan isoäidin torkkupeittoon.

Seuraavassa postauksessa kai pitäisi paneutua tämän vuoden lankalaihikseen. Hyvin olen saanut kulutettua, mutta jotain on lankaa on löytänyt tiensä meille. Ensimmäinen on valmistunut Keskeneräisten haasteesta ja toivottavasti toisenkin saan pian valmiiksi ja sitten niistäkin.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Ihanat karkkiraitasukat!