maanantaina, huhtikuuta 11, 2016

Kasapäin valmista

Viikon loma Lapissa on jo takana ja vähän muutakin reissua. Neulottu on joka välissä ja keskeneräisiäkin tehty taas eteenpäin saamatta niitä kuitenkaan valmiiksi. Tietenkin valmistuminen viivästyy, jos aina vaan aloittaa uutta. Tänään sain uusien valmistuneiden kasan kuvattua.

 
Kasassa on yli 600 g lankaa neulottuna. Se jo tekee pienen loven lankoihini. Ihan hevillä ei saa isoa lovea lankoihini.


Miesten sukkia neuloin loppu vuonna kilpaa ajan kanssa. Viimeisen parin viimeisen silmukan tein juuri kun Joulurauhan julistus alkoi Suomen Turusta. Niin päätin, että tänä vuonna teen niitä valmiiksi useammat parit. Tietenkin ei tänä vuonna kukaan ehkä kysykään. ;)

Lanka: 7V ja tumma harmaa Jussi-lankaa
Puikot :3,5 mm
Malli: oma malli, 13 s puikolla
Koot 42-43
Kulutus:125 g + 131 g

Ohuita sukkia tikuttelen aina välillä. Ne menee takuuvarmasti aina kaupaksi. Jälkikasvu pitää niitä suoraan jalassa lenkkareissa jne. Kerän lopusta riitti lankaa junasukkiin.

 Lanka: On line Supersocke Silk-color (55 % merinovilla, 25 % polyamidi ja 20 % silkki)
Puikot: 2,75
Malli: perussukka ja junasukka
Koko: 39/40
Kulutus: 63 g + 28 g


Menomatkalla Lappiin nukuin aamutuimaan ja Viitasaarelta Ylitorniolle valmistui toinen sukka  kaikkien torkkumisten, ruokailutaukojen jne välissä. Ylitorniolta Hettaan mennessä toinen sukka oli reippaasti yli puolen välin. Oranssit sukat valmistuivat Lapissa. Tulomatkalla tein vielä kesken olevaa Etiopian nuttua.

Lanka: 7V
Puikot:3,5 mm
Mallit: Pitsisukka-ohje sivussa
Rinsessa-kuviointi Ulla-neuleesta
Kulutus:  97 g + 85 g


Lapissamelkein kokonaan valmistui tämä Etipian nuttu. Lankoina on Nalleaaja Woolin loppuja. Olkapäät ovat takanakin samoin : toinen valkoinen ja toinen punainen. lankaa kului 67 g.


Tämä vähän reilumman kokoinen tiskirätti valmistui viikonlopun Mikkelin viisitin automatkoilla. Mintun vihreä Novitan bambu-lanka loppui ja toisessa päässä beigeä raitaa jkv. lankaa kului  38 g.
Kävin sunnuntaina Jyväskylän Käsityömessuilla ja pidin itseni kurissa. Yhtään en ostanut lankaa, tämän vuoden Lankalaihikseni sujuu paremmin kuin viime vuosi -ainakin alkuvuosi. Valmiita on tullut nopeammalla tempolla ja ostoksia ei ihan niin paljon. Messuilta ostin kyllä korttitarvikkeita, joita on jo aika lailla. Mutta oli niin kivoja juttuja. Ullakon pussukan sukkapuikoille ostin ja siitä seuraavalla kerralla kuvaa ja ehdin vähän testatakin.

4 kommenttia:

Katju kirjoitti...

No nyt on sukkia. Bambutiskirätit on mun suosikkeja.

Matleena kirjoitti...

Komea kasa valmista! Sukkia aina tarvitaan samoin tiskirättejä. Etiopian nuttukin on tarpeen jossain päin maailmaa. :) Lankalaihis on paikallaan meille monelle, itsekin sellaista vietä vaikka en sitä nimeä käytäkään. Nyt minun lankalaatikoissa alkaa olla tilaakin ja ylimääräiset pussit ovat kadonneet jonnekin. ;) Tyytyväisenä katselin ja mietin, että voisin järjestää kaiken uudelleen, kunhan palaan tältä talven viimeiseltä Lapin reissultamme.

iso gnu kirjoitti...

Katju: sukkia itse asiassa menee eniten. Tiskirätitkin käyvät kaupaksi eli siis vievät menneessän.
Matleena: mulla ei ole kauheasti vajentunut tuo lankavarasto,mutta pikku hiljaa se tapahtuu.

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienoja sukkia!