maanantaina, syyskuuta 11, 2017

Lapasia pareittain

Viikonlopun seutu on kulunut pääkaupungissa. Aluksi pari päivää meni kokouksissa ja sitten jälkikasvun luona. Neulonut olen sukkia ja lapasia ja uutta lankaakin on ostettu. Ostin yhdelle lapsenlapselle keltaista ja punaista lankaa, joista hän toivoi sukkia. Vihreästä Vyyhdistä sain kaupan päälle sukkalankakerän.Se oli kuitenkin tänään heti mieluinen väri ja toivelistalle muuttuikin hänelle lapaset.

Lempeän värisestä Seitsemän Veljeksen raitalangasta syntyivät intialaisella peukalolla lapaset lapsenlapselle. Olen tykästynyt tähän malliin. Puikoilla 32 s ja niin tuli sopivat kapeat käteen. Lankaa kului vain 42 g.


Mummin kädessä on aikuisen lapaset samasta langasta. Laitan ne kuitenkin jemmaan tarvitsevalle tai myyjäisiin. Kohtahan se joulun seutu tuleee. ;) Aikuisen lapasiin kului 64 g.Muut neulotut bloggailen joskus ja lisäksi muutamat kotona olevat. Oikeastaan piti neuloa ihan muuta matkalla sukkien lisäksi eikä lapasia. Olin vain ottanut kotoa väärät langat mukaan. Sattuuhan sitä tekevälle.

Edit: aikuisen paasiin laitoin vain 10 s/puikko eli 40 silmukkaa. mahtuu hyvin ei-kapoiseen käteeni.

7 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Ihania kintaita ja etenkin ihanasti kuvattu. On kiva, kun sinä aina panostat näiden esittelyyn. Minä vain tylsästi lattialle levitän ja nappaan kuvan. Pitäisi kehittää.

iso gnu kirjoitti...

Repu: Kiitos kommentistasi! Lapsenlapsi otti heti lapaset kuvauksen jälkeen ja toinen tilasi. On paljon helpompaa, kun tpoinen ottaa kuvat. Nyt otti tytär.

Matleena kirjoitti...

Kivoja lapasia! Eikös olekin kiva, kun saa toteuttaa rakkaan ihmisen toiveita. Minullakin on peiton välityönä lapaset, se, jos mikä, on enne talvesta. Mutta onneksi siihen on vielä aikaa.

iso gnu kirjoitti...

Matleena: kiitos! On toiveita kiva toteuttaa ja kun vielä huomaa, että pitävät.

pappilanmummo kirjoitti...

Kauniit lapaset - kiva väritys. Kiitos silmukkamäärävinkistä.

iso gnu kirjoitti...

Pappilanmummo: Kiitos! Kolmas versio silmukoissa. Novitan lapasten ohje on aika leveä ja lasten kädet on kapeat. Tulevaa varten laitoin ylös. Aikuisen käteen sopivissa on 49 silmukkaa ja mahtuu hyvin leveään kämmeneeni.

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome mittens!