keskiviikkona, syyskuuta 20, 2017

Silmukka toisensa jälkeen

Ajattelin saada itselleni kevään puolella helpon telkkari- yms neuleen.  Sileää oikeaa hartiahuivi, oikealla oikein ja nurjalla nurin. Helppoa , eikö totta!
Eka osassa vaaleanharmaata yksi silmukka oli jäänyt neulomatta. Pura sitten tuota lankaa; ei onnistu. Ja niin uudelleen loin kaikki 160 silmukkaa ja aloitin puhtaalta pöydältä uuden alun uudella kerällä-  Lankana on Ito sensai ja yhdellä värillä ja 160 silmukalla noin sata kerrosta ja sitten vaihtuu toinen väri ja kolmas ja neljäs ja viides.


Ei ihan onnistunut telkkua katsoessa, paljon sai tuijottaa silmukoita. Lanka on ohutta ja kevyttä ja ei tunnu sormissa. Helposti nosti alemmankin silmukan neulottavaksi. Yhtä helposti joku jäi neulomatta. Tarkkuutta peliin ja 30 silmukan välein oli silmukkamerkit- Näin oli helpompi laskea, että kaikki silmukat kulkivat mukana. Neuloessani laskin, että n 80 000 silmukkaa isossa hartiahuivissani on.

Valmistuihan huivi lopulta. Olen vannottanut tuttavia, että jos haikailen vastaavaa lankaa neulottavaksi, niin laittakaa stoppi. Mutta lopputulos: iso, ihana, lämmin ja kevyt hartiahuivi. Uskon pitäväni sitä usein ja helppo kuljettaa menee pieneen tilaan.

 

Värejä oli neljä, joista yksi väri oli kahdesti eli oranssi/porkkana. Kerät on 20 g ja huiviin meni 95 g.

310 Carrot
300 Pale blush
332 Coffee
345 Top light grey

9 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Ihanan ilmavan näköinen huivi! :) Onpa siinä todella saanut tikuttaa silmukan toisensa perään, mutta se on pääasia, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

iso gnu kirjoitti...

Matleena: juuri ilmava on oikea sana, kevyt. Yksissä juhlissa olen jo sitä pitänyt ja muutkin ovat käyneet silittämässä huiviani.:)

Repu kirjoitti...

Näyttää pehmeältä. Kauniit väritkin.

pappilanmummo kirjoitti...

Porkkanan väri antaa iloa. Kylläpä oli silmukoita paljon!

iso gnu kirjoitti...

Repu: Kiitos ja ihanan pehmeä onkin.

pappilanmummo: Tuo carrot on yksi lempiväreistäni. Joo silmukoita oli ihan kyllästymiseen ja tuttaville sanoin, että kiletävät ostamasta mohair-silkkiä jatkossa.

Sude kirjoitti...

Jopas onkin kaunis ja niin pehmoisen näköinen ♥

iso gnu kirjoitti...

Sude: pehmoinen ja lämmin.

MysteryKnitter kirjoitti...

Suloinen huivi!

isognu kirjoitti...

MysteryKnitter: Kiitos! innolla odotan talven juhlia. ;)