lauantaina, lokakuuta 07, 2017

Syyssatoa

 Viimeksi oli kasa päättelemättömiä valmiita neuleita. Päättelin ne yhtä päätä ja tässä on nyt sukkapostaus. Ei se nyt varsinaista syyssatoa ole tai viimeistely syksyllä sentään. Osa on neulottu kesällä ja nyt syksyn myötä päätelty.

 Koko keko sukkia hiekkalaatikon kannella. Keväällä yllättäen lastenlasten tullessa ei ollut hiekkaa laatikossa, oli käytetty maanparannusaineena. Seuraavalla kerralla oli. Mutta varmaan yhden käden sormilla laskettavissa kerrat, jolloin hiekkalaatikon kansi oli auki ja leikit menossa. Koskahan hiekkalaatikko häviää tarpeettomana?


Louhittaren Luolan Väinämöinen on vain niin mukavaa neulottavaa. Aikuisen naisen perussukat ja toisen on tuttua tutummat junasukat. Vieläkin jäi vähän ja varmaan raitoina ennen pitkää. Onhan Sukka-Finlandia ihan nurkan takana.  Kulutus Väinämöinen Eikua oli 59 g + 30 g, siis 89 g.
  

Vanhat tutut nämäkin ovat eli pitsisukkkani. Osaan nämäkin varmaan unissanikin. Tätä väriäkin olen neulonut. Turkoosi on yksi lempiväreistäni ja oikeastaan melkein ainoa sinisitä. Sinistä tosin neulon aika lailla, kun monet kuitenkin pitävät. Yleensä neulon muille.Kulutus näihin Seitsemän veljestä -langalla neulottuihin maisten sukkiin oli 101 g.


Lasten sukkia useampi pari valmistui myös. Vasemmalla vohvelineuloksella Nallesta ja kaksi muuta Seitsemän veljestä-langasta. Nallesukat ovat kokoa 36/37 ja lankaa niissä on  77 g. Suomi 100-teemassa sinivalkoiset sukat ovat kokoa 35/36 ja niihin kului lankaa 83 g. Polaris-langasta neulotut sukat painoivat 66 g ja ovat kokoa 30.


Miesten sukkiakin on valmistunut kahdet. Vasemmalla Seitsemän veljestä langasta pitkävartiset miesten saapassukat ovat kokoa 44(?). Niihin kului lankaa 139 g. Oikealla ohuet NovitanVenla-langasta neulotut  miesten sukat koko 42/43. Näille on tiedossa saaja jouluna. Venlaa kului 68 g.


Titytyy muutti Toivolan pihapiirissä isompiin tiloihin. Piti piipahtaa katsastamassa uudet tilat. Oli avaruutta ja kaunista. Vähän vain ostin jotenkin nyt syksyn sävyihin sopivia sukkalankoja. Taas ajattelin Sukka-Finlandiaa. Sinne korallikanukan oksistoon lähes häviävät.
 

Tässä nyt oikeasti näette langat. Vasemmalla Tukuwoolin Sock-lankaa kolme vyyhtiä ja sitten sporttistaVäinämoistä kolme vyyhtiä.Piti käydä katselemassa, mutta ... Sukkalankaa tarvitsee aina.

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mikähän siinä on, kun ei tee heti mieli päätellä. Minullakin roikkuu ties kuinka monta neuletta pitkään. Muuten valmis, mutta se neulan käyttö uupuu. No, nyt juuri mökillä eikä ole neulaakaan. Siis päättelyt jäävät toiseeen kertaan, vaikka ehkä postaan ns. valmiina.

iso gnu kirjoitti...

Pappilanmummo: Juuri niin . Matkalla/kylässä ei ole neulaa jne. Just kun saa neuleen valmiiksi, on telkkarin katsominen kesken ja sitten odottaa monta muuta asiaa.Lapsenlapset heiluu lähellä.;)Mutta eipä hätää, kun tulevat päätellyiksi. Aikanaan neuloin sukulaisperheeseen sukat päättelyä vaille valmiiksi. Maitotilan monen lapsen äiti ehti sukat päätellä ja mä sain neuloa. :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Looks awesome!