sunnuntaina, tammikuuta 07, 2018

2017 valmistuneita

.


Viime vuonna, 2017, neuloin mielestäni samoin kuin ennen. Lankaa kului kuitenkin paljon vähemmän,noin 4,5 kiloa. Paljon rantautui lankaa eri tilanteissa meille. Valmistuneita ei ole niinkään, mutta keskeneräisiä löytyy huushollista. Ehkä alkuvuonna alkavat valmistua. Aika monta työtä olen saanut päättelyä ja viimeistelyä vaille valmiiksi, kun olen kulkenut äitiä katsomassa.  Olen tehnyt paljon "helppoja" neuleita, joissa ei tarvi laskea, eikä seurata tiukasti ohjetta ja eikä ole haitannut, jos on nukahtanut matkalla kesken työn.Sukkia valmistuu edelleen eniten. 48 sukkaparia neuloin viime vuonna ja se on todella paljon vähemmän kuin yleensä.Sukkia eksyi joulun aikaan lahjapaketteihin aika monta paria.Aikuisten sukkia valmistui eniten, 27 paria ja junasukkia valmistui 12 paria.


Lapasia valmistui useammat kuin aiemmin, 12 paria. Intialainen peukalokiila on se, mikä on innostanut neulomaan. Se on helppo ja istuu käteen. Saajat ovat tykänneet. Olen katsonut Novitan ohjetta, mutta tehnyt selkeästi kapeammat lapaset saajien toivomusten mukaan. Kolmet kämmekkäät neuloin ja ne menivät heti kaupaksi. Jos tänä vuonna tekisi jonkun kämmekäs-parin myös.
Huiveja neuloin 5 kappaletta vuoden aikana ja aloitin aika monta ja ne sitten ehkäpä valmistuvat tämän vuoden puolella. Toiveitakin olisi toteutettavaksi asti. Isotöisin oli oma Ito Sensai-langasta neuloma huivi ja sitäkin oikeastaan vain mohair-silkkilangan takia. Heidi Alanderin huivin tein lahjaksi. Samoin värikkään kolmiohuivin, jota lapsenlapsi piti aluksi yötä päivää. Nyt ei uskalla pitää, ettei likaannu. No, mummi lupasi uuden, kun menee huonoksi joskus.

Kesän KYH-työt aloitettuna. Saattaisi olla nytkin melkein samanlainen kasa, jos kaivaisi kaikki ufot yhteen kasaan. Nyt tammikuussa päätin tehdä kaksi keskeneräistä loppuun ja sitten voin aloittaa uuden työn.Näinkin keskeneräiset vähenevät.


Pikkujuttuja tuli myös tehtyä. Ampparipesiä kappaletta virkkasin neljä ja täytin sanomalehdellä. Tiskiliinoja neiuloin saman verran. Etiopian nuttuja sain neulottua vain yhden valmiiksi ja toinen on keskeneräinen ja yhden piponkin tein.


6 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

No niin kuvat meni, miten sattui. Mutta olkoon. Nyt ei ei jaksa säätää. :/

Repu kirjoitti...

Ahkera olet ollut vaikkei ny olekaan sataa sukkaa. Nuo huivit saavat täyden kunnioitukseni. Minusta ei ole huivintekijäksi.

Sinikka kirjoitti...

Kiitettävä määrä vuoden aikaan tehtyjä.
Minulla ei ole kuin yksi keskeneräinen, mutta langannyssyköitä senkin edestä. Koetan alkuvuodesta neuloa niitä vähemmäksi,
Voimia sinulle.

Matleena kirjoitti...

Onhan noita valmistuneita melkoiset määrät, vaikka itse vähätteletkin. Ja keskeneräisikäkin sanot olevan, onhan niihin kulunut aikaa ja lankaa, vaikka eivät vielä olekaan valmiit.
On kyllä mukava katsella katsella, mitä toiset ovat saaneet vuoden aikana valmiiksi. Oma katselmukseni on kesken, mutta ehkä se joskus valmistuu. Ainakin niin on tarkoitus.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, ne lämmittävät mieltä. :)

pappilanmummo kirjoitti...

Paljon valmistuneita ja kauniita etenkin nuo huivit. Huiveja en ole innostunut värkkäilemäänkään - yhden taisin takavuosina neuloa.