maanantaina, tammikuuta 22, 2018

Huiveilua, huivi-iloa,huivi numero 1


 Siinä ne on valmistuneet ja viimeistellyt huivit kasassa. Tippuvat sitten tänne yksitellen.


Pienin huivi on nyt tämän vuoden puolella neulottu. Piti löytää helppo ja yksinkertainen malli, vaikka ajatukset kulkisivat missä tahansa. Lisäykset keskellä ja reunoissa reikärivinä. Pääosin tehty matkoilla länsirannikolle ja äidin luon ollessa. Huivista tuli kiva pikkuhuivi kaulaa lämmittämään ja nyt sellaista tarvitseekin tänään ja huomenna.  Lankana on pitkään vuoroaan odottanut Marks & Kattens : Fame Rand. (70 % superwash villa, 25 % polyamid ja 5 % acryl) ja pestäkin saa 40 asteessa. Pieni pätkä jäi lankaa ja huivin paino on 93 g. Tuota lankaa ei näkynyt enää myynnissä. Sukkalangaksi olen sen todennäköisesti ostanut joskus.


4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ehkä olisi helppo tuollaista neuloa, jos lisäykset olivat vain muutamassa selkeässä kohden.
Millä puikoilla ja minkä paksuisesta langasta neuloit?

Repu kirjoitti...

Kunnioitukseni huivien neulojille ja etenkin käyttäjille. Pitäis opetella joskus.

iso gnu kirjoitti...

Pappilanmummo: Sukkiin tuota lankaa neuloisin 2,5-2,75 puikoilla ja tämän tikutin menemään 3,5 mm pyöröillä. 100g oli n. 400 m. Reunassa kaki oikein aina ja oikealla puolella kahden oikean silmukan jälkeen langankierto ja keskisilmukan molemmin puolin langankierto ja ja ennen kahta vika oikeaa silmukkaa langankierto.
Olen tehnyt kolmiohuiveja langanlopuista ja ohuista ja paksummista langoista. Aina kannatta tehdä isommilla puikoilla, niin saa pehmeän. Varmaan huivit linkin alta löytyy erilaisia huiveja.

Repu: helppoja ne--ainakin tuo malli. Suunnittejoiden mallit on välillä hankalampia.

MysteryKnitter kirjoitti...

It is beautiful. I wish you strength to carry on.