torstaina, heinäkuuta 19, 2018

Jouluaamut heinäkuun helteissä

Niina Laitisen Villasukkien vuosi-kirjasta tehdyt jatkuvat teemalla talvi. Nyt on vuorossa  jouluaamut. Kirjasssa sukat on punaiset , mutta neuloin pitsisukat luonnonvalkoisesta ohuesta  Kirjo-Pirkka -langasta. Olen ostanut näitä lankoja joskus ajatellen Roosa-nauha-sukkia. Niitäpä ei sitten ole valmistunutkaan. Tähän malliiin lanka istui hyvin.
Näitä sukkia neuloin kauan ja hartaasti. Rivi riviltä seurasin kuvioita. Apuna oli tarralappuja ja loppujen lopuksi kaksi ohutta magneettiviivoitinta vastakkain kirjan sivun molemmin puolin. Magneettiviivoittimet osoittautuivat parhaiksi lukea ohjetta rivi riviltä. Tänä vuonna olen kyllä takunnut kaikkien neulomusten kanssa, ihan yksinkertaistenkin kanssa. Jostain syystä kantapään kanssa oli ongelmia, vaikka on ihan peruskantapää. Ristiinvahvistettu kantapää on ja se sekoitti välillä pakkaa. Kaunis se on.


Tässä sitten arvon, kuka arvostaa pitsisukkiani riittävästi. ;) Kenelle antaisin?Valkoiset pitsisukat ovat mielestäni niin kauniit, mutta olivat aika työläät.

Lanka oli siis Kirjo-Pirkka ja puikot 2,5 mm. Kulutus oli 64 g.

7 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Kauniit ovat ja valkoisena vielä hienommat, jollekin morsiamelle sopivat.

Matleena kirjoitti...

Kauniimmat valkoisena kuin kirjan punaiset. :)

iso gnu kirjoitti...

Repu ja Matleena: valkoiset on kauniit ja varsinkin valkoinen pitsi. Monetkohan pitsisukat valkoisena olen neulonut elämäni aikana. ? :)

Susu kirjoitti...

Kauniit! Tässä helteessä oli ihanaa nähdä valkoiset joulusukat. Lumihuurteinen jouluaamu haaveena...

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Susu! Kun on näin lämmmin kesä, jos jouluaamu olisi lumihuurteinen sitten.

Hepsi kirjoitti...

Ihanat ovat nämäkin sukat!

MysteryKnitter kirjoitti...

For some bride, maybe for a winter bride.