tiistaina, heinäkuuta 10, 2018

Vuosisukkakirjasta talvea


Niina Laitisen Vuosisukkienvuosi - kirjan voitin arvonnassa ja lankaakin. Aloitin tietysti talvella talvisukista ja joku pari vei aikaa eli Jouluaamut. Kaikkien väri on valkoista, luonnonvalkoista tai sinisen eri sävyjä. Esittelyssä ekaksi kirjoneulesukat.

 Kokeilin sukkiin luonnonvalkoisen lisäksi kahta eri sinistä. Vaaleansinisestä tuli liian hento kontrasti kuvioihin. Toinen oli sininen Taika- lanka, jossa on valkoisia pätkiä. Siinä taas kuvioon tuli aukkoja. Tämä väri oli lopulta mielestäni hyvä.


Ystävä kävi kylässä ja näki sukat ja tykästyi. Jalkaterä on tehty hänen mitoillaan. Jossakin vaiheessa unohdin, että lanka oli Nalle ja vaalean loppuessa jatkoin Seitsemän Veljestä-langalla ja vähän oudolta tuntui. No, sen tietenkin vähän päästä huomasi. Pääsääntöisesti langat neuloin samalla lailla, eli sininen oli dominoiva. Jossakin vaiheessa katsoin Arnen ja Carloksen videon ja he puhuivat, ettei Pohjoismaissa ole puhuttu tästä asiasta. Heidän mummonsa ja äitinsä eivät tienneet koko asiaa, mutta kirjoneuleet olivat tasaisia. En nyt muista mitä sanaa käyttivät, mutta ymmärsin, että langat eivät saa kiristää ja kireys on sama molemmissa langoissa. Sitten annoin usein mennä kumpi lanka vaan. En huomaa eroa.


Siis malli: Niina Laitinen: Villasukkienvuosi /Talvi/ annaleenat
Lanka Nalle ja kulutus 162 g.


Olivat sopivat jalkoihin, joita lämmittävät talvella.

3 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kauniit sukat, niin raikkaat väritkin. Kävisivät aivan Suomi-sukista. Ja jälki on tosiaan tasaista. Mietin tässä, ettei äitinikään koskaan puhunut mitään dominoivasta langasta tai muusta vastaavasta, vaikka tekikin paljon kirjoneuleita. Joten uskon kyllä, että jos osaa pitää langoissa saman kireyden, niin jälki on hyvä. Minulla se ei ole onnistunut, pitäisiköhän harjoitella. ;)

iso gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos! Itsekin pidin niistä ja ystävä, joka sai sukat oli onnelinen sukistaan. Sukat on talvikäyttöön. Ei se nyt ihan tasaista ollut, mutta riittävän. Langat tahtoivat kieppua ja sitten annoin kieppua ja vaihtaa paikkaansa.

MysteryKnitter kirjoitti...

En minäkään ymmärrä dominanssista mitään, mutta sanovat, että se on kirjoneuleissa tärkeää, ainakin joissain tilanteissa.