lauantaina, maaliskuuta 28, 2020

2. viikko

Kohta en laske enää viikkoja, tässä yksi viikko taas hujahti. Välillä tosin aika tuntuu pitkältä. Jotain aina tekee, laittaa ruokaa, siivoskelee, lukee, neuloo, istuu puhelimessa tai netissä, välillä käy ulkona ja välillä on vain. Aiottiin olla Lapissa tämä viikko, mutta nyt siis kotoiltiin kuten muutkin suomalaiset.
 

 Otin kuvat ulkona ja näytöllä huomasin, ettei ollut ihan keskellä. Mutta ei tuo haitanne, näkee kuitenkin tämän viikon valmiit työt: kaksi paria sukkia ja Etiopian nuttu ja vauvan pipo.


 Nutun ja pipon värit on oikeat edellisessä kuvassa. Beige on Top Woolia jostain menneisyydestä ja raitana joku sukkalanka, jossa ei ollut enää vyötettä. Sukat olen kutonut tästä langasta. Nutun ohje löytyy täältä pyörönä ja pipon ohje täältä. Nuttuun kului 75 g ja pipoon 22 g lankaa.


Jostain syytä nämä vaaleanharmaiden sukkien mallin nimi tahtoo vääntyä suussani Muhkuksi. Oikea nimi on Tuhti-sukat. Mahtuu hyvin jalkaa,vaikka on pitkikset jalassa. Tein nämä  150 g painavat sukat itselleni. Raitasukat on langoista joita sain kollegoiltani ympäri maan jäädessäni eläkkeelle syksyllä -14. Tavan lahjan lisäksi, jokainen oli ostanut vielä lankaa minulle. Se oli yllätys, ja olin järjestänyt joillekin kollegoille elämyksen ,jota he eivät olleet kokeneet koskaan: lankakaupan. Aika neuloa loppujakin langoista.  Harmaat sukat on Seitsemän veljestä- lankaa ja raitaiset Dalegarnin Hakkespett-lankaa, jota en ole koskaan aiemmin neulonut. Helppoa ja mukavaa neulottavaa 3mm:n puikoilla. Sukkiin meni 86 g lankaa.

  

 Ravelryssä on menossa Sukka-KAL . Sukkien nimi on Nimue. Langaksi valikoitui Louhittaren luolan Käreitär porkkanan värisenä. Tänään kakkos-osa  pitäisi tulla ja 4. eli vika osa kahden viikon päästä.Toinen 1-osa on tehty ja toisen varren taidan aloittaa vielä.

 
Aamupäivän neulontahetki, Poirot-tallenne, muki kahvia ja pari keskeneräistä neuletta ja pari muuta vieressä. :)

6 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kivoja neuleita taas! Muhku- eikun Tuhti-sukkien ohjeen tallensin. Jospa tulisi tehtyä joku päivä.
Mukavaa sunnuntaita!

Kutookutoo kirjoitti...

Mahtava määrä ihania neuletöitä! Muhku on aivan loistava nimi, sopii sukille paremmin kuin tuhti :)
Viikkojen laskeminen on minusta ihan mielenkiintoista, sillä aika kuluu jotenkin puurossa, päivät pitkälle samanlaisia kun on kotona. Vaikka en kuulu niihin ryhmiin jotka on määrätty karanteeniin, niin vietetään aika kotona kuten käsketty on. Työt tehdään etänä.

KristiinaS kirjoitti...

Miten tuo etiopiamekko onkin noin erivärinen kuvissa. Kameroiden silmät on kummallisia.
Muuten aika kuluu kyllä mutta ajantaju, siis mikä viikonpäivä yms. on vähän hakusessa. Väkisin yritän pitää jotain kontrollia. Ennen oli vesijumppa maanantaisin niin ainakin tiesi milloin alkoi uusi viikko ja hupsista vaan niin kohta se olikin jo mennyt ja taas veteen.

iso gnu kirjoitti...

Hepsi: kiitos! :) On kiva, että sukat jotka saa kotioloissa pitkisten päälle varret. Samoin levollista sunnuntaita ja hvyää tulevaa viikkoa!

Kutookutoo: Kiito sinullekin!Jotenkin se Muhku sopii suuhun paremmin. Kyllä nämä päivät tahtovat puuroutua. Ihan samoin kävi, kun jäin töistä kotiin ja varsinkin sitten kun molemmat oli eläkkeellä. Olen yrittänyt jotain spesiaalia sunnuntaille, että viikonloppu erottuu.

Kristiina: otan nykyisin kuvia puhelimella,ja kuvatkin näen vasta kunnnolla päätteellä. Tuo värijuttu on ihme-juttu. Voisi tietysti kysyä joskus alan ammattilaisilta. No, em yleensä näyttele heille kuviani, kun ei ne mun kuvat täytä mitään mittaa. Joskus otin kanttarelli - saaliistani kuvan eri värisillä liinoilla. Toisessa kanttarellit muuttuivat ihan ihme kalvakkaiksi.
Ma taidan jatkaa näitä lauantai-postauksia, vaikken laskisi viikkoja.Jos ehkä pysyisi jotenkin järjestyksessä. Kyllä ne menot rytmittää viikon hyvin. Dementiatestin eka kysymykseen, mikä päivä, niin nyt voisi tulla mitätahansa vastaukseksi. :/

Liisan kotona kirjoitti...

Voi oletpa sinä ollut ahkerana :) Kauniita neuleita iso kasa. Aurinkoa viikkoosi <3

iso gnu kirjoitti...

Liisa: Kiitos! Tänään tuli lunta täällä Keski-Suomessa ja maa on taas valkoinen. Iloa sinulle viikkoosi!