lauantaina, kesäkuuta 06, 2020

Eristykseen helpotusta

Käsityöt ovat viikon aikana jonkin verran edistyneet, vaikkakin eristys on helpottanut ja on löytynyt muutakin tekemistä.Joillekin en ole tehnyt mitään ja kolme työtä on edistynyt kaiken muun keskellä.
 Vasemmalla tänään otettu kuva ja toinen on viikko sitten otettu. Uusia en ole aloittanut, vaikka välillä sormet syyhyää.

 

Oranssit Nimue-sukat ovat siinä vaiheessa mihin  ne jäivät viikkoja sitten virheeni takia. Nyt olen päätöksen tehnyt ja puran sukan, jossa on lyhyempi, ei ohjeen mukainen resori. Vaikkakin siinä sukassa oli väännetty pitsi koko 2-vihjeen pituudelta. Toinen KAL-neule eli Trick of the Light huivi - jäi taas jumiin pitsiosioon ja on ollut siinä kauan. Sain kyllä arvion, että oikein se on mennyt, vaikka musta tuntuu muulta. Ehkä sekin alkaa edistyä. Katsotaan ensi viikolla.

Loput kolme ovat edistyneet. Jonsukkien aloitettu raitasukka sai kantapään ja terän. Toinen sukka uupuu vielä. Vuonuen Pentti-langasta neulotut sukat ovat edistyneet ja ihan Tuulian varpaista varteen sukka-ohjeen mukaan. Ekat sukat tässä vaiheessa tällä systeemillä. Nyt sitten aloitetaan varren posotus siihen asti, kun lankaa riittää. Pääsee Pentti-lanka kokeiluun.
Tulevan tokaluokkalaisen neuletakki alkaa vartalon osalta muutamien senttien jälkeen lähestyä loppuaan. Sitten hihat ja sitten toinen samanlainen takki ; onneksi eri väreillä.


Pidennetyn viikonlopun olimme kauniina kesäisinä päivinä Hesassa. Tapasimme kaikkien lapsien perheet ulkotreffeillä useammankin kerran. Todella ihanaa oli. Matkalla pysähdyimme jaloittelemaan ja välipalalle kuten ennen vanhaan.  Hesaan mennessä käytännössä ei oikein ole enää levähdyspaikkoja, vaan huoltoasemia . Aika ränsistynyt tämäkin oli, mutta seisoenkin oli hyvä juoda kahvit ja mehut sekä syödä eväät. Saihan sitä kuitenkin autossa istua muutaman tunnin.


Monenlaista herkkua ja ruokaakin nautimme treffeillä. Kuvia en harmikseni ottanut kuin tämän yhden, joka ei nyt niin hieno ole. Piirakka oli kuitenkin hyvää.

Viime postauksen omenapuun nuput ovat avautuneet. Pihaan on istutettu uusia taimia (tuotu pojan perheestä) ja lisäksi tehty uusi kukkapenkki. Siihen ostettiin muutama taimi ja osa löytyy pihasta.  Kasvimaalla kasvaa hyvin, istutin uusia yrttejä vielä ja kokeeksi purjon taimia. Eka kerran kävin kolmeen kuukauteen Prismassa ja apteekissa, aika hienolta tuntui itse valita ruoka-aineet hyllystä. ;) 

4 kommenttia:

Kutookutoo kirjoitti...

Ihana kasa kässyjä! Se on hyvä kun kaikki löytyy yhdestä paikkaa. Tajusin just että minä olen muutaman purkaako-vai-ei työn lykännyt laatikoihin ja unohtanut sinne. Ihailen myös jämäkkyyttäsi, nyt valmista eikä aloitella uutta.
Ihanan näköistä raparperipiirasta :)

iso gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Nyt nämä on työn alla. Löytyy kyllä kaikenlaista kaapeista piilosta. Ei viitsi edes kaivella. Jos jotakin saisi pois käsistä.Kaivetaan sitten lisää.
Miniä ei ollut tyytyväinen tähän versioon raparperipiirakasta, mutta hyvää oli.

TeSa kirjoitti...

Ihanat neuleet! Kaikki aikanaan.
Kesä on kivaa aikaa liikkua ja kokea.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos TeSa! Tänään oli ulkona päiväkahvit ystävperheiden (2) kanssa. Voi, miten oli ihanaa kuukausien jälkeen.