perjantaina, toukokuuta 29, 2020

Keskeneräisten viikko

Neuleet eivät ole pahemmin edistyneet tällä viikolla. On ollut niin kesäistä ja piha on kutsunut. Joskus tässä vaiheessa omenapuut ovat kukkineet, mutta tältä näytti eilen. Kohta kukat puhkeavat ja on sitten kaunista, valkoista kukkapilveä.Huivi Trick of the Light jumittui pitsiin, kuten yleensä minulle käy. Pakko siihen on kohta tarttua. Yhdet Ingrid-sukat(malli oli yksi  tämän vuoden Sukka-Finlandian malleista) päätyivät purkuun. Mallissa ei ole mitään vikaa, mutta siihen valitsemani lanka ei tuonut mallia hyvin esiin.Nimue -sukat ovat vielä vaiheessa ja päättämättä, mitä tehdä. Kts vanha postaus. Jonsukat kirjasta yksi malli raitalangalle, jota sain ystävältä joululahjaksi. Harmaat sukat on Vuonuen sukkalankaa ja aloitettu varpaista. Se on hankalaa, yhdet olen tehnyt ja purkanut joskus. Keskellä on neule, jota olen neulonut eli siis tiulossa on yhdelle lapsenlapselle neuletakki. Vartalo-osaa  jo mennään aika pitkällä.Kasvimaa on laitettu ja raparperit kasvavat ja lipstikkakin.


.. ja voikukat kukoistavat. Vaikka niitä poistaa, niin enempi tulee tilalle. :) 

 


Kaunista viikonloppua ja koululaisille mukavaa lomaa!

6 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Paljonhan sinä olet aikaan saanut. Kasvimaa valmiina ja neuleet noin pitkällä. Omenapuukin kukkii sopivasti kesän alun kunniaksi.

KristiinaS kirjoitti...

Voikukat on niiin kauniita ja piristävä vihreätä nurmea. Niih.
Miltäs se Vuonuen lanka vaikuttaa?

Matleena kirjoitti...

Ei sitä aina tarvii käsitöitä saada valmiiksi, hyvin niiden pariin ehtii myöhemminkin. Pihassa oletkin saanut paljon aikaan. Pian saat nauttia omenapuun kukkiessa. 🥰 Meillä on vasta silmut näkösällä. Juuri äsken kävin leikkaamassa muutaman omenapuunoksan kokeeksi maljakkoon, jos saisimme nauttia kukista jo ennen varsinaista kukintaa. Ennen en ole kokeillut.🤔

Repu kirjoitti...

Ahkerahan olet ollut. Minusta ei olisi purkamaan valmiita sukkia vaikka olisi kuinka pieleenmenneet. Jollekin tai johonkin ne kuitenkin kelpais. Uudet sukat sitten uudesta langasta.

Hepsi kirjoitti...

Keskeneräisten kasasta onkin hyvä sitten aina poimia se, mikä sillä hetkellä miellyttää, kun taas neulotuttaa.
Meilläkin omppopuiden kukat oavat aukeamaisillaan.

iso gnu kirjoitti...

Sude:Kiitos ! Olin viikonloppuna Hesassa ja tapasimme lasten perheitä ulkotreffeillä. Yhden kanssa tuli puheeksi olkapäällä oleva "äiti" , joka motkottaa äidin äänellä velttoilusta. Koko ajan pitäisi touhuta ja tehdä järkevää ja olla aikaan saava.Lapset on kuulemma tyytyväisiä, etten istu heidän olkapäällään motkottamassa.Siis olen onnistunut. ;)

Kristiina: tänään oli ohjelmassa Paratiisi takapihalla piha Porvoosta, josta voikukat saavat rauhassa kukkia ja antaa mettä kimalaisille ja muille pölyttäjille. Siis annetaan kaikkien kukkien kukkia.

Vuonueen lanka tuntui villaiselta, ehkä pieni kiilto langassa.Ehkä johtuu tencelistä, joka vahvikkeena. Kokeilen itsellä ja katson miten kestää.

Matleena: kyllä se kevät vetää pihalle touhuamaan. On onneksi ollut helppo koivun siitepölyn osalta tämä kevät. On pystynyt olemaan ulkona.

Repu: se olikin "äiti" lujaa seitsemääkymmentä lähestyvän tyttären olkapäällä. Hän sanoi että enemmänkin olisit voinut tehdä.

Hepsi: näin on. Valinnan varaa löytyy tässä huushollissa. lisää lankaa ostin tänään Tiinalta, ettei vaan lopu neulominen. Omppupuut ovat aukeamassa-yhdessä on jo kukat ja kyllä toiset tulee perässä.