keskiviikkona, marraskuuta 18, 2020

Jotakin valmista

Monta työtä on kesken ja valmistuvat pikku hiljaa. Osa valmistuu vasta ensi vuonna. Mutta jotakin aina tippuu puikoilta pikuu hiljaa.


Tämä pipo on  aloitettu  alkuvuonna  ja valmiiksi tein joskus keväällä tai kesällä. Pipo on jäänyt  vaan kuvaamatta. Lankana on varastossani marinoitunutta Cascade 220-lankaa. Aloitus oli yksi tubular cast on -tapa.  Pipo on lapselle sopiva. Lankaa kului vain 40 g.

Tässä välillä piti tehdä mustat lapaset yhdelle lapsenlapselle. Ei ole kovin innostavaa neulottavaa näin harmailla keleillä. Mutta onneksi lapaset ihan sileänä ilman kuvioita valmistuivat aika nopeasti ja ovat jo käytössä. Lankana oli Smart ja toisena lankana Filcolana Tilia ja sukkapuikot 3,5 mm.  Lankaa kului 80 g. Mustien lapasten kuvaaminen on hankalaa. Onpahan täällä, että muistan tehneeni nämä.

Lankavarastoni vähän pieneni, kun yksi lastenlapsista tarvitsi puuvillalankaa yhteen virkkausprojektiinsa. Nämä langat kelpasivat mummin "lankakaupasta".


 Tiina Kuun Tuhansien villasukkien maa- kirjasta on tuloillaan ihan alkuvaiheessa Valuva taivas- sukat. Mielenkiintoinen , uusi kantapäämalli. Kantapää menossa eka sukassa. Nämäkin ovat yhdet joululahjasukat. 


 

8 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Aina sinulla jotain kivaa valmistuu, vaikka monia töitä teetkin yhtä aikaa. 😊 Nuo mustat lapaset eivät houkuttaisi minuakaan tässä hämäryydessä. Tiinan sukkamallit ovat kivoja ja monissa niistä on ainakin minulle jotain uutta opittavaa.

Repu kirjoitti...

Minäkin saan joskus lankoja menemään lastenlasten touhuihin. Aina kiva, kun jostain pääsen eroon. Voin sitten tuplasti uutta hankkia :)

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Matleena! Tiinan sukkamalleja tedsessä saa aina vähän pähkäillä ja samalla oppia uutta.

Repu: niin on kiva päästä eroon joistakin langoista ja kieltämättä uutta tulee huusholliin. Lapsenlapsi oli tyytyväinen 0 euron langoista. :)

Kutookutoo kirjoitti...

Sinulla on taas kaikkea kivaa valmiina tai valmistumassa. Puuvillat kun osuivat silmiin, niin pakko kysyä että mitähän lapsenlapsi niistä on tekemässä, vai onkohan hyshys juttuja? Ihanaa että käsityötaidot kulkevat suvussa :)

Iso Gnu kirjoitti...

Kutookutoo: virkkaaminen on tämän alakoululaisen juttu. Kuulemma toppi ensi kesäksi. On jo aloittanut. Hyvä aloittaa ajoissa, että on valmis kesän helteillä.

Liisan kotona kirjoitti...

Ahkerana käsityöihmisenä sinulla on aina valmiita neuleita. Mielenkiintoista nähdä valmiina nuo sinun keskeneräiset sukkasi Valuva taivas. Näyttävät kauniilta. Mukavaa alkanutta viikkoa <3

Iso Gnu kirjoitti...

Liisa: olen takunnut niiden kanssa. Pääasiallinen syy, että olen katsonut telkkaria samalla. Lisäksi nyt välillä aloitin yhdet toiset sukat joululahjaksi ja tein yhdelle siililapaset. Ai niin, nekin pitäisi postata. Mutta pakko tehdä, kun ovat toiselle tyttärelle tulossa joululahjaksi.

Kiitos samoin mukavaa viikkoa sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

Hello