Wednesday, June 21, 2006

Juhannustunnelmissa/ The Midsummer


Juhannus on tulossa ja lomaa on edessä neljä viikkoa. Lehdokki on puhkeamassa kukkaan. Kaunis, luonnon orkidealaji. Ilmeisesti ainoa Suomessa kasvava.
Juhannuskokko jää todennäköisesti polttamatta tänä vuonna metsäpalovaroituksen takia. Lämmintä kuitenkin on. Päijänne on myös lämminnyt, joten ehkä uskaltautuu lopulta uimaan.

Osa lomasta kuluu kaukana tietokoneesta, mutta ufoja seuraa lomalle mukaan. Käyn aina kun mahdollista lukemassa blogeja. Ehkä välillä tulee kuvia valmistuneista, ainakin toivon niin.


Mukavaa juhannusta kaikille!

6 comments:

Helminalle said...

Mukavaa Juhannusta sinullekin!

Muistanko oikein, että tuo lehdokki hohtaa hieman pimeässä?

Anonymous said...

Tikankontti ja neidonkenkä ovat myös suomalaisia orkideoita, esiintyvät lähinnä Perämeren pohjukan kalkkialueilla. Hyvää juhannusta ja lomaa!

iso gnu said...

Kiitos anonymous tiedosta!
Itse asiassa kun kerroit alkoi jostakin 60-luvun hämäryydestä kouluajoilta muistua mieleen jotakin... Satakunnassa ja myöskään täällä keskisessä Suomessa en muista nähneeni mainitsemiasi kukkia.

Helminalle: Lehdokki hohtaa (en tiedä onko verbi oikea) ja houkuttaa yöllä liikkuvia hyönteisiä. Päivällä se jää "varjoon".

Villasukka said...

Hauskaa juhannutsta!

routa said...

kämmekät ovat suomen orkideijoja, ja niitä löytyy myös muitakin. on jopa semmonen kirja kuin "Kämmekät- Suomen orkideat" ainakin olen sitä katsellut kirjastossa, haluaisin sen, muttei ole tullut vastaan. lehdokit todella haisevat hyvälle (mulle kaikki haisee joko hyvälle tai pahalle) ja myös vanamot. hyvää jussia!

MysteryKnitter said...

Nice summer pictures.