Wednesday, July 12, 2006

Matkasukkia


Harmaat sukat on Seitsemän veljestä langasta, jota ostin Novitan tehtaanmyymälästä isoina vyyhteinä eli alennuksella. Ko väriä ei kuulemma ole tullut myyntiin. Isommat ovat kokoa 45 ja 42 eli siis ihan kunnon miesten saapassukat. Lahjaksi menevät molemmat parit. Niin, on vähän isot minulle, ;). Pienimmät harmaat (noin 30-32) menevät varmaankin myyjäisiin ja samoin vähän pienemmät Seitsemän veljestä siniraita-sukat. Nämä sukat eivät olleet kyllä mitään ufoja, vaan uusia loman automatkoilla kudottuja. Malli on vanha perussukan malli, jotta niitä saattoi melkein silmät kiinnikin kutoa.

Sitten yksi valmistunut ufo ja lomaa reilu viikko enää jäljellä. Jollakin saattoi olla ennen lomaa suuria kuvitelmia ufojensa saattamisesta loppuun! Punaiset unisukat ovat Sivillasta (siis silkkiä ja villaa) 2,5 bambuilla tikutettu. Aloitin viime kesänä ja talven lepäsivät mökillä. Sukat ovat putkisukat - ei erillistä kantapäätä. Tosi tylsää kudottavaa, reilu 40 cm putkea. Viimeistä tein vahingossa vielä ihan liikaa, kun oli vieraita. Kuvakin on huono. Olen tyytyväinen, kun saan edes kuvat blogiini ilman Uhoavan avustusta. Vielä muka pitäisi osata kääntää kuva! Olen muuten ottanut useammat kuvat viime aikoina. Se on suuri saavutus! Jos joukossa on hyviä kuvia, niin kunnia kuuluu jollekin gnu-suvun ammattilaiselle tai melkein ammattilaisille.

Gnu-mamma sai lahjalankansa mökillä eli 900 g. Hän oli tyy-tyy-tyytyväinen lahjaansa. Mökillämme ollessaan hän teki Seitsemän veljeksen sinisestä raitalangasta (niitä alennuslankoja) pitsisukat Villasukan ohjeella. Kauniit tuli, mutta en ottanut kuvaa.

10 comments:

uhoava gnu said...

Vau! Paljon olet saanut aikaan! Ja vielapa nuo unisukat, alyttomat tikutettavat. Putkisukkamallissa tulee aina mokailtuakin kun pitaisi muistaa kierrattaa sita joustinta.

Kummasta raitalangasta Gnu-Mamma teki pitsisukat: moniraidasta vai tasaraidasta?

iso gnu said...

Raitalankaa, en tiedä onko ollut vai tulossa vai testierä. Vaaleampia sinisiä ja turkoosin siniä 4 erilaista väriä. Jäi sullekin!;)Oli 500 g!!

b said...

Mitenkä tuo aikaasaavuus tarttuisi Ison Gnun sivuja selailevaa työkaveriinkin????

iso gnu said...

Onneksi työkaveri ei ole piipahtanut helteen uuvuttamassa työkaverin huushollissa! Jotain tarttis tehrä kotonakin!

uhoava gnu said...

Hyva etta jai mullekin!

En muuten vielakaan ole lahettanyt pakettia Jenkkilaan. Kaupungin isoimmassakaan postitoimistossa ei voi lahettaa paketteja ulkomaille muutakuin AAMUISIN jolloin tietty kunnon ihmiset ovat toissa.
Mielenkiintoista.

b said...

No kun tällä kaverilla ei tapahdu kotonakaan mitään, illat menee mökillä laiturilla ihmetellessä.

iso gnu said...

Talvella ei voi heiluttaa varpaita laiturilta järvessä.. siis nauttikaamme siitä nyt!

Helminalle said...

Hauska visio tuli tuosta mieleen: neuloja istuu laiturilla varpaat vedessä ja kutoo villasukkia lämpimikseen :). Matkaneuleena sukat on kyllä myöskin hyvät.

Aika pinon villasukkia oletkin saanut aikaiseksi!
Kukapa sitä nyt ufoja kesällä ajattelisikaan.. Mun enimmät ufot on niin paksuja villaneuleita, ettei niitä ole oikeasti voinut näillä keleillä tehdä. (seli-seli)

Anonymous said...

Heippa ! Voisitko sä laittaa suunnilleen ohjeen noista putkisukistasi, että paljonko laitoit silmukoita ja lisäilitkö silmukoita ja missä vaiheessa. Laita ohje osoitteeseen hoops72@suomi24.fi kiitos!

MysteryKnitter said...

Nice red socks