Sunday, July 02, 2006

Taas ostoksilla/Shopping and shopping

Loppuviikolla kävin pääkaupungissamme lasten ja heidän puoliskojen luona. Paitsi tietysti Uhoava Gnu vaikuttaa nyt suuren meren tuolla puolen. Kävin Design-museossa ja Menitahan on ihan vieressä. Vähän hiljensi ostovimmaa ja lyhensi ostoskierrosta, kun siippa oli vierellä. Alennuksella oli perussukkalankaa, valkoista ja harmaata 5 x 100g. Uhoava voi värjäillä. Edellisiä värjäyksiäkin on pieni keko. Regian ja Schoellerin sukkalankoja ostin 300 g ja äidilleni jonkun pörrötarjouslangan ja unisukiksi Sivillaa. ( Vaikka putkiunisukat on vielä kesken ja lupasin , etten enää tikuta. Ainahan voi pyörtää mielipiteensä.)

Kun töitteni takia käyn Hesassa, niin enhän minä pääse Lauttasaareen asti Novitan tehtaanmyymälään ja nyt perjantaina ehti käydä siellä tutustumassa. Jos siellä käy, niin ostaahan sitä pitää. Ostin erilaisia lankapusseja; koerän laikukasta harmaata Seitsemän veljestä ja samaa veljestä sekä yksivärisenä ruskeana että mustana, jossa hiven hopeaa (Mihin sitäkin käyttää? Huivia ostaessani ajattelin.) Kaikkiaan erilaista Seitsemää veljestä on yhteensä 2,4 kg kiloa. Nalleja oli 750 g ja lisää pörrölankoja. Nämä viimemainitut siirtyvät äitini sukka- ja lapaskasoihin ajan myötä. Sitten oli vielä vihertäviä/sinertäviä tehostelankoja yksittäisiä keriä. Myyjä sanoi laittavansa ostokseni säkkiin, mutta onneksi sai ängettyä kahteen muovikassiin.
Hesan reissulla tuli lankaa ostettua 4500 g, josta onneksi saan siirrettyä äidilleni 900 g ja Uhoava Gnu verottaa oman osansa syksyllä joululahjoihinsa.

I visited in our capital, Helsinki. I bought very much yarns, most of them are finnish. The whole yarn "hill" contains 4,5 kilograms. I´ll give to my mother and Uhoava Gnu, too.

2 comments:

uhoava gnu said...

Kiva kiva! Lankoja siis luvassa minullekin! Vaihtosukkani lahtevat muuten postiin tanaan, joten ehka voin laittaa ne pian blogiin. Loppulangasta tulossa lyhytvartiset sukat, jotka varmaan lahjoitan uudelle kamppikselle.

MysteryKnitter said...

No on siinä ostoksia kerrakseen.