keskiviikkona, joulukuuta 06, 2006

Hyvää itsenäisyyspäivää!Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle!

Uhoava Gnu teki pikavierailun ja etsi luullakseni lankoja yms. Hän löysi samalla iänikuiset virkkaukseni kaukaa -70-luvulta. Värit sopivat niin itsenäisyyspäivän juhlaan, joten kuva menneistä käsitöistä. Niin sitäpaitsi kaikki joululahjat ovat edelleen salaisia ja ei oikein ole muita kuvia. Kaikki lahjat ovat kesken, mutta jokainen on sentään aloitettu;). Siniset ovat pyyhkeen pitsit. Väri on arvoitus; olenko aikonut tehdä jollekin lahjan? olenko saanut Gnu-mamman varastosta jonkun kerän lankaa? No, nyt ne ainakin siirtyivät seuraavalle sukupolvelle eli Uhoavalle.Valkoista lakanapitsiä ohuen ohuesta langasta olen virkkannut joskus 60-luvulla? ilmeisesti. Pussilakanat tulivat yleiseksi vähän myöhemmin. Ekat pussilakanat ostin vuonna 1970, kun olin kesätöissä Satakunnan Osuukaupassa Porissa Gallen-Kallelankadulla. Kotona ei ainakaan tuolloin ollut pussilakanoita. Kaikki oli niitä peiton päälle kauniisti taitettavia valkoisia pitsi- tai muuten koristeltuja lakanoita, jotka aamulla olivat meikäläisen sängyssä kiertyneenä köydeksi. Tämäkin ehkä löytyy uusiokäytössä Uhoavalta joskus tai sitten jää hänen kaappiensa täytteeksi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aijaa! Luulin että nämä ovat niin aarteita, ettei niitä noin vain lahjoitella kaikille kaappien penkojille - laitoin siis sinne takaisin! No, otetaan sitten joululomalla uuteen harkintaan ja mietitään mitä hauskaa noista keksisi. Pyyhepitsille on ainakin helppo keksiä käyttöä. Tuota lakanapitsiä pitää harkita tarkemmin, kun oli niin uskomattomana työlään ohuesta langasta.

Varastoistasi tarttui mukaan vähän virkkauslankaa, sukkalankoja ja omat Gnu-mamman lahjoittamat napit unohtuivat varastoon. Onneksi askarrellut joulukortit muistuivat nyt ottaa mukaan!

Hyvää itsenäisyyspäivän jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Oi,muistuu mieleen opiskeluajan pitsin virkkuut 60-luvulla.Itselleni se ei tuottanut vaikeuksia,mutta naisjoukossa,sisäoppilaitoksessa kun oltiin,niin jokaisen kunnia-asia oli virkata omat lakanan pitsit.Kaikille se ei ollut helppoa.Opiskelun päättyessä eräs tyttölapsi huudahti virkkuu kädessään:"Kattokaa.Olen mää 13 ikkunaa virkannu".Pitsi oli kapeaa ruutukuviota.Valmiina hänellä oli vajaat 30 cm,mutta olipa kuitenkin virkannut.-Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa Sinun kotiisi.Kiitos heille,jotka ovat tämän maan,tämän päivän ja sinivalkoisen lipun meille taistelleet.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhat pitsit ovat ihania! Mulla on vieläkin kasaamatta se taulu äidin vanhoista pitseistä, kehyksenkin ostin viime talvena, se on jossain....

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää ja kiitos blogiini jättämästä linkkivinkistä.

Ihastuttavaa pitsiä!

Anonyymi kirjoitti...

Piti lukea 'jättämästäsi'. Äidinkieli ei tänään tunnu sujuvan.

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice lace. I could never crochet anything like that.