torstaina, tammikuuta 04, 2007

Lempiotsikkoni; Sukkia ja ostoksiaLankojen vähentämisoperaatio alkoi siis vasta 3.1.07. Porissa kävin ostoksilla Lavikon liikkeessä kuten olen käynyt 60-luvun alusta alkaen. Kerinpuut löytyivät sieltä, heillä on yleensä yhdet aina varastossa. Eikö kuvassa olekin hieno liike vyyhtiä keriessä!
No, olihan sitä ostettava lankoja ja niitä tuli ostettua kaikkiaan 1400 g, mutta niistä lahjoitin suurimman osan. Äidille meni osa "viemisinä". Ostin hänelle 400g Maija-lankaa eri väreissä. Maijan värisävyt olivat uskomattoman kauniita ja hyvin suunniteltuja, koska mikä tahansa väri sopii toistensa kanssa. Ostin hänelle vielä 100 g Regian sukkalankaa, jossa oli vähän stretchiä mukana. Äiti sai elämänsä ekat bambupuikot. Loput langat jaoimme Uhoavan Gnun kanssa. Ihanaa kampalankaa oli tarjouksessa ja siitä on tulossa lahja joskus kesän aikana. Siitä sitten myöhemmin. Samaa Regian sukkalankaa ostin itselle ja Uhoavalle.
Sukkia on valmistunut taas. Austermanin stepistä (sisältää jojoba-öljyä ja aloe veraa) "Vatussa" -sukat valmistuivat jo viime vuoden puolella. Väri on kauniin punertavan harmaan ja rusehtavan yhdistelmä. Näille on jo tiedossa saajakin. Pitsisukat punertavan -oranssin - lohenpunaisesta Seitsemän Veljestä-langasta valmistuivat suurimmaksi osaksi tämän vuoden puolella. Olin aloittanut sukan joskus syksyllä. Outoudellaan väri ei miellytä itseäni. Mutta luulen, että nekin löytävät omistajansa joskus.


Kerttu-tätini oli oli opettanut äidille uuden pitsisukan mallin ja niin nyt opettelimme sen Uhoavan kanssa. Ne on sitten Kertut - nuo ruskeat sukat.

EDIT: Lisäsin linkin Tiinan pitsisukkiin. Ohjeessa on välissä 25 o, mutta oikeasti se on 15 o

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kauniita juttuja taas ja paljon!!

Nyt sitten toivotan sun langanostolakkoon kovasti tsemppiä!!

Kerttusukan malli on tosi kaunis, sitä olisi varmasti kiva kokeilla :).

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis sukkamalli tuo Kertut.

Anonyymi kirjoitti...

All the best for 2007! I am tagging you to tell six weird things about yourself!

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kauniit Kertut, keroinpuihin olet saanut tosi hyvän vauhdin.

Anonyymi kirjoitti...

Nuo lohenpunaiset sukat osuivat kyllä minun silmiini. Mikäköhän mahtaa olla niiden malli? Jotenkin tutulta se näyttää, mutta en millään saa ajatuksenpäästä kiinni.

Ja kauniit ovat Kertutkin. :)

iso gnu kirjoitti...

Uhoava on laittamassa jossain välissä Kerttu-tädin sukan pitsikuvion ohjeen blogiinsa. Se oli helppo oppia ja siihenkin saatta jäädä koukkuun.

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice socks!