perjantaina, tammikuuta 05, 2007

"Vapaavirkkausta"Alkukesästä ostin puuvillalankoja monen eri värisinä virkkaaamista varten mökille. Langat olivat Viola-nimistä. Yksi inkakulttuuri-vaikutteinen mobile niistä langoista valmistui juhannuksena aitan kurkihirteen. Joku tyyny on tulossa mökillä - saaressa.Se ufo saa odottaa kesää. Aloitin huvikseni virkkaamaan kukkia eri malleilla (vanhoista lehdistä ja erilaisista 70-luvun virkkauskirjoista) ja keväällä olin jo ajatellut virkata jonkinlaisen ns oviverhon, joka olisi kooltaan 20 cm kertaa 90 cm vanhimman lapsen ulko-oven ikkunaan. Keksin jossain vaiheessa jostain syystä, että laitetaan kukkia "verkossa" siihen verhoon. Sitä on sitten väkerretty aika ajoin ja välillä hermostuen, kun ei ole mallia/ohjetta ja verkko pullottaa ja kapenee jne. Onneksi minulla on purkamisen jalo lahja ja sitten taas uusiksi. Kerran mietittiin mitä virkkausta se on? Kaaos-virkkausta? Siltä se kyllä tuntui välillä. Vapaavirkkaukseksi se sitten nimettiin.

Aioin osallistua työllä Sian neuleideat -kisaan, mutta ei ihan ehtinyt vuoden loppuun mennessä valmiiksi. Sairastaminen vähän sotki suunnitelmia. No lopulta se on valmis (langatkin on päätelty) ja on ovi-ikkunassa. Oli ihan hyvän näköinen!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva! Ulko-oven lasi on sellaista röpelöistä,että siinä tuo ei erottuisi, mutta kylppärin pikkuikkunan piristeeksi tuo olisi ihan omiaan....

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis, kun on noin värikäs (tässä harmaudessa)!!
Tekis mieli tuotakin kokeilla, mut ei kai tohon vaan jää koukkuun??

Hyvää viikonloppua :)!!

Anonyymi kirjoitti...

Hartiahuivikin tuollaisesta kuosista olisi mainio! Sanot kauniisti purkamisen jalo lahja. Minulla sitä ei ole. Siksi en juuri nyt teekään muuta kuin katselen muiden tuotoksia ja kirjoittelen kommentteja.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno siita tuli ja sopii mainiosti siskon oveen!

Mulla jaa taas kasityot vahiin nyt, kun palasin lomilta kamppaan, jossa olikin vessa kadonnut. Joo, usko pois.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen kommentti: Kaypa katsomassa http://lollygirl.com/blog/?p=585 ja liity taman vuoden Project Spectrumiin. Miekin liityin, vaikka vahan olis noita muitakin neuleita. Ajattelin myos rikkoa uuden vuoden lupauksiani ja neuloa projektin merkeissa aina sukkia kuun vareissa - mutta nain sais kulutettua noita 7veljesta-lankanyssykoita.

iso gnu kirjoitti...

Se on kyllä kivan näköinen ja oikeasti kivempi kuin kuvassa. Hartiahuivi kesällä olisi tuollaisesta hieno! Jossain välissä ajattelin suurenhulluudessani,e tä kesämökin pöytäliinana olisi kiva. Mutta kun 20 x 90 cm justiinsa sai suoraksi, niin sehän pullistelisi ja tekisi kaikkea muuta isona liinana. Unohdan koko liinan,mutta...seuraavaan uudistettuun aittaan oven ikkunaan kyllä kävisi tuollainen...

juuli kirjoitti...

Onpa kivan näköinen! Neuletakissa ei pullistuva pinta olisi yhtään pahaksi, päinvastoin olisi efektiä. Ehkä seuraava paksummista langoista?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Lähestyn sinua langan etsinnän merkeissä. Olen kutomassa Viola puuvilla langasta Pontsoa ja tajusin juuri että lanka ei riitä pontson loppuun saattamiseen. Sain tietää että kyseistä lankaa ei ole enään Anttilassa kaupan (josta siis langan alunperin vuosi sitten ostin). Googletin siis ko. lankaa ja blogisi oli yksi sitä kautta esiin nousseista.
Olen siis todennut että ainakin joskus blogissa on esiintynyt Viola lanka vihreänä.
Mikäli sinulla olisi siis mahdollisesti vielä vihreä Viola, väriä 37 (mahdollisesti jopa erää 2831353), kerä tai sen jämä jäljellä, olisitko valmis luopumaan siitä sovittavaa korvausta vastaan kanssaneulojalle?
Myös eri erän kerä käy sekä aloitettu kerä. Arvioisin langantarpeeni olevan noin puolikkaan kerän verran.
Ystävällisin terveisin
Megi (SG7GFU@luukku.com)

MysteryKnitter kirjoitti...

That looks great!