tiistaina, toukokuuta 22, 2007

Turkoosit pitsitossut

Ei tuo nyt ole kovin korkeatasoinen kuva, mutta kuva kumminkin jostakin valmiista. Olen tehnyt samantyylisiä tossuja aikaisemminkin jonkun lehden ohjeella. Lehti oli luultavasti Suuri käsityökerho. Lehti on hävinnyt ties minne vuosien saatossa tai sitten se on jemmassa ja löytyy aikanaan. Löysin joku aika sitten Novitaklubista klubilaisten ekstraideoista tämän pitsitossun mallin. Pitihän sitä kokeilla. Jotakin eroa näissä on vanhaan malliin, joka tuntui vähän erilaisesta jalassa. (Tietenkään minulla ei ole enää yksiäkään vanhoja tossuja itsellä, vaan kaikki ovat lennähtäneet maailman tuuliin).
Fufoilu taitaa ottaa tuulta siipiensä alle. Viime vuonna en uskaltanut mennä mukaan -hävetti kaikki keskeneräiset jutut. Sitä on tässä vuoden aikana huomannut, että sitä on ilmeisesti suhteellisen tavallinen neuloja kaikkine ufoineen ja aina uusin innostuksen kohteineen. Kai sitä sitten pitäisi mennä mukaan, jos joku alkaa organisoida . Kurinpalautusta tässä tarvitaan. Kuten viime postauksessa totesin, että tuota ufo-materiaalia löytyy ihan jonkun verran laatikoista, koreista, kaapeista ja osan jo ehdin siirtää mökillekin. Täytynee aloittaa listaus pikku hiljaa, jotta ehtii koota edes listan. Uhoava kyllä listasi jotain viime kesänä vieraillessaan. Niistäkään ei ole valmistunut yhden yhtäkään.
Lanka: Seitsemän Veljestä
Puikot: 3,5 mm pyöröpuikko
Malli:Novitaklubi lukijoiden ekstraideat
Kulutus: 75 g

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat tossut - pitää kokeilla! Fufoilua, voi ei! Viime vuonna olikin paljon keskeneräisiä, nyt voin laskea keskeneräiset neuleet yhdellä kädellä - ja peukalo jää yli :) Ja kaksi on ns. pakko saada valmiiksi - deadline odottaa. Joten taitaa fufoilu jäädä nyt minulta välistä.

uhoava gnu kirjoitti...

Ufoja löytyy täältäkin! Joskus listasin keskeneräisiä sukkapareja blogissa ja kommentit olivat niin järkyttyneitä, etten kai uskalla listata niitä kaikkia muita ufoja (ja uusia aloitettuja sukkia..)...

Mutta jos Fufoilu alkaa ja lähdet mukaan, niin hyppään minäkin remmiin. Ja sitten käskytetään toinen toisiamme!

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kivat tossukat, mäkin neuloin samanlaiset Sk-lehden ohjeella viime talvena. Nyt alkaa kulua pohjan reikien läheltä puhki..

Joo, alapas tehdä ajoissa listaa ufoista, ettei sitten mene kallista fufoiluaikaa selittelyihin. Tällä kertaa laitetaan vauhtia rattaisiin kunnolla ja piiska heilumaan :D!

Pitäiskö laittaa joku sakkosysteemi selittelijöille....hmmmm???
No, ei vaiskaan, mutta vähän ryhtiliikettä ufokasoille. Voihan ne vaikka purkaa pois, niin eivät sitten enää roiku kaapissa tyhjänpanttina.

Sovitaan vielä aikataulua Kristan kanssa (jolla on avaimet fufoblogiin), kuinka hän töiltään ehtii mukaan..
Sitten vaan fufoilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hih, täällä jo ihan malttamattomana odotetaan niitä gnupaljastuksia :).

Etsin sen lehden ja laitan sulle sitten tiedot, kun löydän. Ihan heti en nyt vuotta muista, mutta jonkun vuoden joulunumero se oli.

Pikku- Kettu kirjoitti...

Onpa somat tossut!

Fufoilua? vastahan tässä opetellaan ufoilemaan... :)

Anonyymi kirjoitti...

No, en ole vielä löytänyt sitä lehteä, tosin en ole paljon ehtinyt etsimäänkään.
Tarkoitus olisi vkl:na haeskella vähän tarkemmin (miten just se lehti onkin aina hukassa, mitä tarvitsis??).


Mukavaa viikonloppua!

uhoava gnu kirjoitti...

Tekninen tuki kävi kylässä - nyt ufoillaan... eikus Fufoillaan yhdessä.

Taidanpa siirtää tuon lankahamsterin vielä menneisiin.

Gadaladaleller kirjoitti...

Hello I am Lisi from Austria and I just found your blog by a knitting friend of mine. Your pictures are very nice. Last year my daughter was in Helsinki/Vantaa as a student for half a year. She enjoyed Finland so much. Now she is back and she is now a tutor for the studendt of SUOMI here in Austria. I send you best wishes from Austria and I am sure I will visit your blog again.

Lisi

Mumintroll kirjoitti...

Your socks are so beautiful.
I send you best wishes from switzerland

mumintroll

Anonyymi kirjoitti...

Mukavan näköiset tossukat.

MysteryKnitter kirjoitti...

Kivan näköiset tossut!