keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Sukat vaihtuivat patalapuiksi

Tällainen patalappu löytyi Mikkelin kesäisellä lomasellani. Tapanani on, että pyörin Mikkelin keskustassa ja kierrän liikkeitä ja istun kahvilla ja nautin olostani. Ostan jos löytyy jotakin. Kesällä itse asiassa löysin joululahjoja ja lankoja.... Onneksi silmiin osui yksi malli, johon voisi kuluttaa kaikkia lankojaan. Patalappu löytyi keskustan joltakin kirpparilta. Se on aika värikäs ja pisti siksi kai kaiken keskellä silmään. Se laittoi myös tuumaamaan sen virkkaustapaa. Virkattu se oli, mutta miten? Pylväitä oli ja kiinteitä silmukoita... Lenkkipäästä oli lähdetty liikkeelle ja mutta miten edetty? Patalappu pyöri pestynä kotona ja välillä katselin sitä. Muistelin joskus vuosikymmeniä sitten nähneeni samanlaisen patalapun. En ole kuitenkaan virkkannut moista. En ehtinyt lähteä kokeilemaan, kun netissä surffatessa löytyi malli. Vasemmassa alakulmassa on kuva ja linkki piirrokseen.

Niin sitä virkkuukoukku alkoi suihkia. Olen nyt väliaikoina virkkaillut 7V jämälankojani patalapuiksi. Malli eli punavalkoinen ja eka patalappu näyttivät niin hauskoilta yhdessä, että päätin virkata lisää patalappu-perheeseen. On sitten mitä näyttää! ;)Tässä vielä on "emo" kasannut perheensä yhteiskuvaan.

Lanka:7V
Virkkukoukku 3,5 mm
Kulutus ; (kaikki neljä)oli 115 g

9 kommenttia:

uhoava gnu kirjoitti...

Niitähän on tullut lisää vielä viikonlopustakin! Kivat laput!

Martsuli kirjoitti...

Kivan näköisiä lappusia! Itsekin olen ajatellut jossain vaiheessa tehdä tuollaisia vaikkapa joululahjaksi..

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hauskan näköisiä patalappuja!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä :) tuli heti mieleen että tuolla mallilla voisi tehdä pontson tai kolmiohuivin, tai sitten koota noista palasista tilkkupeiton!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana virkkausmalli ja heti kun tuon ekan kerran näin, alkoi tulla erilaisia ideoita mieleen. Ikinä niitä ei varmaankaan ehdi silti toteuttaa.... nyt taas tuntuu aikaa olevan liian vähän kaikkeen!

Messuista; meidän pojille tuli kotiturnaus sille viikonlopulle ja esitin toivomuksen, että turnaus pidettäisiin sunnuntaina, jotta pääsisin lauantaina tampereelle. Turnaus sovittiin sunnuntaille, mutta kuinkas kävikään???? Esikoisen kotiturnaus siirrettiin edelliseltä viikonlopulta juuri siksi lauantaiksi!!! Siellä(kin) on tietysti oltava paikalla, luultavasti myös puffettia tiedossa molemmiksi päiviksi.

Nyt on siis buukattu perjantai messupäiväksi, saa nähdä onnistuuko sekään lopulta :)!! Turnauksia ei ainakaan pitäisi tulla, mutta yhtä sun toista muuta tietysti ehtii vielä......

Oikein hyvää viikonloppua ja lapastelemisiin!! :)

iso gnu kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Malli on jotenkin innostava! Luulen, että muutama langanlopuista tulee vielä. Harmonisemman saisi varmaankin, jos käyttäisi ei -jämälankoja.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita patalappuja! Kiva idea!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania patalappuja,noihinhan jämälangat on omiaan =)

MysteryKnitter kirjoitti...

Lovely hotpads!