sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Harmaata harmaassa

Kaappieni kätköissä on kaikenlaista lankaa eri vuosikymmeniltä. Tämän hartiahuivin lanka on jostakin kahdeksankymmentä luvun puolivälistä. Tein silloin ainakin kaksi villatakkia tämän tyylisestä langasta; toisen sai joululahjaksi silloinen apulaisemme ja toisen sai äitini. Äidillä olen nähnyt takin vielä hengissä. Luulen, että tarkoituksena on ollut tehdä kolmaskin -mahdollisesti itselleni. Mutta aikomukseksi se on jäänyt ja lankaa on jäljellä jonkin verran ja siis tämän neuleen jälkeen jää vielä. Tämän syksyn aikana on tarvinnut helppoa ja yksinkertaista neuletta ja Fifi on sellainen. Tämä huivi päättyy lahjaksi jollekin- kaksikin vaihtoehtoa on.


Hartiahuivi on isohko ja siihen on lämmin kääriytyä. Väri eroaa molempista kuvista. Väri on lämmin harmaa, jota ryydittää ohuen ohut musta säie ja siellä täällä ruskean eri sävyiset nypylät.

Malli: Fifi 2
Lanka: vuosikertalankaa Pingouin Metropolys (59 % mohair, 26 % acrylique, 8 % acetate, 7% polyamide)
Puikot: 5,5 mm
Kulutus: 185 g

2 kommenttia:

Oranssi kirjoitti...

Nivelsiteet meni nilkasta, joten tässä vietän laatuaikaa koneella ja neulomalla. Samalla päätin viettää 'kommentoi lukemiasi blogeja' -päivää, joka on ollut jo jonkin aikaa suunnitteilla.

Kiva kun vanhatkin langat saa joskus kyytiä. Pitäisi mennä penkomaan varastoja, mutta ei tällä kintulla. Sitten joskus.

Helmis kirjoitti...

Tosi kaunis ja lämmittävän näköinen huivi!

Minusta on ihanaa neuloa välillä vanhoista langoista ja muistella aikoja ja paikkoja, jotka liittyvät niihin lankoihin. Vanhoja villapuseroitakaan en malta heittää pois, kun ovat samalla muistoja vaikkapa opiskeluajoilta tai menneestä sinkkuelämästä jne...

Toivottavasti olet kunnossa! Mielessä on välillä pyörinyt vointisi.
Rauhaisaa joulunodotusviikkoa!

Lämpimin ajatuksin..