Saturday, December 06, 2014

1, ja 2. joulukalenterin luukku

Olen ollut muulla paikkakunnalla kiinni ja langat kotona. Kun tulin kotiin kaikki alkoi kärjistä! Olen kerran tehnyt yhde (!) sukat aloittaen varpaista. Toista en ikinä saanut valmiiksi. Oli aika uskaliasta aloittaa joulukaleterisukkia, kun ne tehdään kärjestä aloittaen. Onneksi minulla on hyvä taustatuki, Uhoava Gnu. Sitkeästi itse vain tein Ullaneuleen ohjein. Kolmannella kerralla tuli sen näköinen, että saattoi jotenkin hyväksuä. B-sukan kärki oli jo parempi eli siis olisi voinut aloitta neljä kertaa. Mutta olkoon!1. joulukuuta oli lempilevyn kannesta poimittu väri. Hankala oli keksiä monista vaihtoehdoista, mietin sitä jo viikolla. Kun on ollut tiukkoja vaiheita elämässäsi Händelin Messiaoratorio on tullut kuunneltua ja saatua päässä asioita järjestykseen, joten olkoon se. 


2.joulukuuta oli oman lankavaraston koon mukaan väri ja huh, huh. Sitä ei voi  paljastaa kenellekään, tuskin itsekään kehtaa ajatella. Koskaan en ehtisi kaikki neuloa, en koskaan! Yritys on kyllä hyvä. Mutta tänä vuonna olen saanut ja ostanut lankoja melkoisesti.

Siis 1. ja 2. luukku jo valmiina. 3.luukun ongelmana on keksiä i-kirjaimella alkava väri, siis äitini tyttönimen eka kirjaimen mukaan. Joudutte nyt tänään ja huomenna ja maanantaina todennäköisesti katsomaan useamman postauksen, ensi viikolla olen taas muissa maisemissa. Tietenkin voisin ajastaa.

6 comments:

Nna said...

I voisi olla niinko indigo, eli sinistä. Itse tykkään tehdä sukat kärjestä aloittaen, nytkin on pirpanalle sellaiset työn alla.

iso gnu said...

NNA: kiitos! "Joskus ei tule mieleen, vaikka tietää." joku lapsenlapsistani on sanonut ja sama asia mummilla.Sain saman vinkin muualtakin, siis se on indigo. Seuraavaksi jotain sinistä ohutta sukkalankaa kaivamaan.
Ekaksi juhlitaan itsenäisyyspäivää!

Matleena said...

Sinä rohkea, aloitit sukat kärjestä! :) Minäkin mietin osallistumista joulukalenterijuttuun, en sitten kuitenkaan lähtenyt mukaan. Harkitsin sitäkin, että jos tekisi soveltaen noiden vihjeiden mukaan, mutta varresta aloittaen.

iso gnu said...

Matleena: On ollut sen verran rankkaa, että ihan pakosti saa ajatuksia muualle.Tuskin olisin päättänyt aloittaa, jos ei olisi tuota tukea taustalla. Kuopus on tehnyt sukkia kärjestä aloittaen. Kun mun lankajämistä tekee itsekin, niin voihan häm neuvoa äitiänsä. ;)

Osakainen said...

Tulee kaihomieli, kun viime vuonna olin mukana. Mutta hyvä, kun en nyt aloittanut. Olis tullu stressiä.

iso gnu said...

Osakainen: stressiä en jaksa ottaa. Saan tehtyä tai en. ;) On niitä ennenkin jäänyt kesken!