Thursday, December 04, 2014

Joulukuusen alle matto

Joulukuusen alle olen monta vuotta etsinyt sopivaa mattoa. Mikään ei ole ollut hyvä mielestäni.Näin Kodin Pellervo-lehdessä jouluisen tähti- mallin . Ostin langan, en kuitenkaan ohjeen mukaista tapani mukaan. Halusin paksumpaa ontelokudetta ja napakamman maton.


Kuva ei ole hyvä, ei ole oikein aikaa kuvata valmistuneita töitä kuin ohikulkumatkalla kotona. Muuten aikani on kortilla, nyt ei ole enää työt syynä, vaan monenlaiset muut jutut.

Matto on ihana! Se on sopivan napakka ja pysyy suorana. Painoa on ihan riittävästi 1,030 kg. Numero 8 virkkuukoukulla virkkasin ja aika raskasta oli virkata. Pikkuisen joka päivä ja vähä kerrallaan ja valmistuihan se.Halkaisija on 95 cm.

6 comments:

Nna said...

Lopputulos oli varmasti vaivan arvoinen. Matto on tosi kaunis.

iso gnu said...

Nna: kannattaa tehdä kaunis matto->tilauksia tulee....Saatan toteuttaa myöhemminkin saman maton. Käynee muulloinkin ja muuna värinä kuin punaisena.

TeSa said...

Onpa upea. Monikäyttöinen, ei lentävä matto.

Osakainen said...

Sinulla on siis ne paljon puhutut eläkeläisten kiireet, joista työssäkäyvät jaksaa muistuttaa ;) Hieno matto. Miten sinun kädet kestää tuollaisen vääntämisen? Harmi, että tuo jämäkalenterisukka alkaa väärästä suunnasta. Sitä olisi kiva tehdä, mutta minulla on viimevuotisetkin käyttökelvottomina, kun en sitä kantapäätä saanut mihinkään ruotuun. Pitäiskö kokeilla joskus uudestaan.

Kisa said...

Kaunis matto :)

iso gnu said...

TeSa, osakainen ja Kisa : kiitos! Tuolla se on lattialla jo tai edelleen -pitää itsekin ihailla.

Osakainen: Käsi on koetuksella. Tavan virkkuuotteella ei pysty virkkaamaan, pitää virkata kuten pikkulapsi söisi koko kädellä/kaikilla sormilla. Vähän vain päivässä-urakalla ei voi tehdä.
Minulla on kalenterisukan taustatukena taitava kuopukseni, joka voi neuvoa minua.
Yllättäen olen ollut erittäin tarpeellinen lähipiirille viime viikkoina eli olen saanut olla apuna ja omat jutut on siksi taustalla ja ne joutuu tekemään kiireellä.