Sunday, December 07, 2014

Pipo ja muuta

Joskus joku jää vaan roikkumaan kuten tämä puhtaan valkoinen pipo. Lankavyötekään ei ollut enää tallella. Paljonko puuttui? Yksi vaivainen tupsu.
Nyt jatkossa jää varmaan roikkumaan yksi jos toinenkin asia - ainakin kuvaamatta. En saa kuvia kameralla.

Lanka on on ostettu varmaan vuosi sitten Titityystä ja mitä? Merino? Saaja sai sen lähes vuotta myöhemmin, oli tarkoitus saada tammikuussa valmiiksi ja luultavasti lähes olen saanut. Eilen aamulla tein tupsun. koko pipo tupsuineen pävineen painoi 65 g.

Joulukalenterisukat edistyvät, mutta pientä säätöä joutuu tekemään.   Lankavarastosta ei löydy Suomen lipun sinistä, mutta jotain sinisen kirjavaa kylläkin.


Nämä sukat valmistuivat ajat sitten, mutta en ole ehtinyt postaamaan. Kuvakin otettu uudella joulumatollani. Naisten jalkaan sopivia ovat molemmat parit ja ottajat on löytynyt molemmille pareille. Valkoiset ovat menossa lahjaksi ja kuopukseni totetsi purrpuran väsisistä sukista, että nämä on varmaan minun sukkani. Näitä palmikkosukkia olen tehnyt muutaman parin. Tässä kaksi lisää ja joku pari on päättelyitä vaille. Olin hoitamassa lapsenlapsia ja 4-v totesi: "Miksi lanka on nyt keltaista?" Olin edellisinä päivinä kutonut näitä valkoisia ja sitten aloitin uutta paria kellertävästä langasta.

Malli: Suuri Käsityö, Susun malli
Lanka: valkoinen teetee Tundra (suloista lankaa)
purppura: Novitan Seitsemän veljestä
Koko naiselle molemmissa.
Kulutus: 85 g + 95 g

Lapset -siis aikuiset käyttävät usein ohuita napakoita sukkia suoraan erilaisissa jalkineissa. Nämä olivat ihan parusmallillani sukat miehelle. Sai siinä tikuttaa 2,5 mm puikoilla, kun koko 43. Lankan oli taas kerran Vihrteän Vyyhdin ohuita sukkalankoja On linie Supersockee. Ohuilla langoilla kulutus ei ole suuren suuri eli 65 g.

8 comments:

Matleena said...

"Parempi myöhään kuin ei ollenkaan", niinhän se vanha viisas sanonta kuuluu. :)

Susu said...

Kiva kun "susun malli" kelpaa. Mullakin yhdte valkoiset (suloiset)alpakkaiset puikoila mut kummityttö kun näki niin halus viininpunaiset. Huoh...

iso gnu said...

Matleena:vanhat sanonnat on hyviä. Ajattelin postata loput joulun jälkeen. Nämä muut jutut loppuvat pääsee kotihommiin käsiksi ensi viikolla.

Susu: malli oli helppo muistaa heti. Vähän kuuntelen kuta aina. Täytyy laskea monetko parit on tullut tehtyä, kun saan loputkin pääteltyä ja kuvattua.

Helmis said...

Hei, paketti-ilmoitus tuli jo alkuviikolla. Tänään käyn postissa noutamassa sen. Suuuuuuuuret kiitokset jo etukäteen, ihanaa kun olet mukana auttamassa!!
- Toukkapussi juu on ihan typitylsä neulottava. Nutun neulominen tuntuikin taas ihan pikkujutulta yhden toukkapussin jälkeen :D!!
Ja myssyt ne vasta nopeita onkin - ja täydellisiä keränloppujen(kin) tuhoamiseen :).

iso gnu said...

Helmis,kun nutut alkaa kyllästyttää, niin yksi toukkapussi väliin. Jopa nutut on sitten pikkujuttuja. Pipot on kivoja tosiaankin,kun valmistuvat ihan huomaamatta.
Nyt on ollut sukkaputki päällä ajatellen myyjäisiä. Sitten taas keväällä. Pieni osa meni vauvan neuleista Tansaniaan. Olkaa hyvä vaan ja kiitos eteenpäin lähettämisestä.

Helmis said...

Voi ihmettä, mikä ihana paketti!!
Kiitos ihan miljoonasti!!
Sain vähän aikaa kokea, miltä varmaan läheteistä tuntuu, kun tuollainen neulepaketti saapuu postissa; on vaan niin hienoa hypistellä lämpimniä ja pahmoisia, iloisenvärisiä vauvaneuleita, joita pursuaa paketista aina vaan lisää. Ihanaa!!!!!!!
Vien tosiaan lähettämäsi neuleet ja muutaman jemmasta (?) löytyneen myssyn suoraan Suomen-lomalla olevalle lähetillemmee, joka kyllä toimitaa pikapuoliin neuleet eteenpäin.
Kiitos-kiitos hurjasti ja hyvää joulua sinulle!!1140

Helmis said...

Kylläpäs tuli monta virhettä tuohon tekstiin, kun kirjoitin hiukan hämärässä nurkassa enkä millään viitsinyt nousta laittamaan valoja. Joku numerosarjakin tuohon loppuun, voi-voi :D.

iso gnu said...

Helmis: kiitos mukavista kiitoksista! Niitä pieniä on kiva tehdä ja saa lankoja pois varastosta! ;)Antaessaa saa yleensä enemmän, eikö vaan!

Kaikkein huvittavinta tässä on, tuo lähetti on myös Jyväskylän Palokan aluesrk nimikkolähetti.Kuulin sunnuntaina. Maailma on pieni ja varsinkin Suomi!