Wednesday, December 17, 2014

Sukkia ja sukkia

 Susun mallilla olen tehnyt monet sukat ja lisää on tulossa. Nämä molemmat ovat Seitsemän veljestä langasta, johon malli toimii myös hyvin. Ensin neuloin valkoisia teeteen Tundrasta ja niiden valmistuttua aloitin keltaiset. 4-v tuijotti yksi ilta neulettani ja kysyi: "Miksi lanka on nyt keltaista?" Oli uusi neule käsissä. Tuo vaaleanruskea on niin perusmummo-väri, mutta pidän siitä väristä sukissa.

Malli: Suuri Käsityö , kts edelliset postaukset, pinein muutoksin
Lanka: Seitsemän Veljestä
Puikot: 3,5 mm KP cubic (on ne niin ihanat!)
Koko: 38-40
Kulutus: 90 g x2


Nyt valmiit ja päätellyt sukat ryhmäkuvassa. Taaimmaisten väri ei oikein istu tähän joukkoon,mutta olkoon. Valmistuneita neljä paria ja kaikki 7 V-langasta.


Taaimmaiset  7 VTweed -lankaa (nimeä en muista, mutta muistuttaa tweed-pintaa). Väri on tummahko ja ei ole arka väri. Sukat tein itselleni junasukiksi. Lyhyet varret on helpommat junassa, kun laittaa sukkia jalkaan näillä lihaskireyksillä ja kankeudella. Likakaan ei heti näy.

Malli: perusmalli
Lanka: Seitsemän Veljestä
Puikot: 3,5 mm
Koko 39
Kulutus: 80 g


Toiset sukat on tilaustyö. Väri on ainoa vaaleanvioletti, jonka löysin. Resorissa ja jalkaterän päällä Rinsessa-neuletta eli valepalmikkoa. Sukista tuli kivan näköiset, voisi varmaan tehdä toisetkin samalla mallilla. Puikot olivat 3,4 kuten aina  7 V-langassa. Koko 40-41. Kulutus: 100 g

2 comments:

Matleena said...

Siinä onkin monile jaloille lämikettä kauniisa muodossa! :) Hmh, pitäisiköhän minunkin panna taas Susun sukat puikoille, kun pitäisi perjantaiksi aloittaa sukat jollakin mallilla.

iso gnu said...

Matleena: aloita vaan, malli on jotensakin koukuttava ja kaunis!