lauantaina, maaliskuuta 21, 2020

1. viikko takana

Elämänmuutos on ollut melkoinen tällä viikolla. On pitänyt pysyä kotona ja unohtaa kokoukset, erilaiset tapaamiset, kirjastossa ja kaupassa jne käynnit  ja ennen muuta tapaamiset lastenlasten kanssa.
Pikku kotihommia tulee tehdyksi. Ruokaa on laitettava joka päivä ja minä laiska leipoja olen leiponutkin. Tosin tein mehuja ja omenahilloa parina eri päivänä. Olen katsellut telkkaria ( tallenteita ja Areenaa ja yhdet- kahdet uutiset päivässä ja korona-asiaa rajoittaen, istunut puhelimen ääressä, viestitellyt, istunut tietokoneen ääressä ja talomme takametsikössä kuljeskellut hiven yksin, haistellut metsää, kuunnellut lintujen viserrystä. No tietysti neuloja neulookin  päivittäin. Jotain on valmistunut ja jonkin verran on kesken, kuten aina. Päätin nyt viikottain katsoa mitä on valmistunut viikon aikana. Keskeneräisistä ei välitetä, ne valmistuu aikanaan.


Tälläinen oli tämän viikon valmistuneiden kasa.
Kahdet sukat ja yhdet lapaset . Neuloin kotoa löytyneistä varastoista.


 Lapaset olivat Niin Laitisen KAL-lapset Tähdet meren yllä. Aloitin myöhemmin, mutta nopeasti sain kiinni ja valmistuivat yhtaikaa. Lankana on Janne tumman grafiitin harmaana ja valkoinen Seitsemän veljestä. Puikkoina 3, 5 mm bambut. Ankkureita, sydämiä, aaltoja kuohupäinä ja tähtiä on ihan nimensä mukaisesti ja voi siinä nähdä muutakin. Ainakin fb-ryhmässä käytiin asiasta keskustelua. Sopii hyvin pienempi kätiselle naiselle kuin minä. Ajattelinkin, jos kelpaisi ensi syksynä lapsenlapsille. Kulutus oli  74 g näihin lapasiin tai vanttuisiin kuten meillä kotona sanottiin.

Sitten sukat, isommat ovat miesten sukat kokoa 42/43 ja Jannen sama grafiitinharmaa ja sammalenvihreää Seitsemän veljestä. Ihan tavalliset miesten sukat ja lankaa kului 123 g. Junasukat ovat tavallista isommat, kun neuloin Nallesta . Pääsiäissukista jäi keltaista ja vihreää ja jonkin verran sainkin kulumaan näihin junasukkiin. Sukkien koko on 21/22 ja sopivat puolesta vuodesta ainakin puolitoistavuotiaalle, ehkäpä kaksivuotiaalle muistelisin. Kulutus oli 51 g.
Lankavarasto pieneni 248 g. Kun palataan joskus viikkojen/kuukausien? päästä normaali eloon, niin menen istumaan Titityyhyn ja ostan lankoja. Jos nyt välillä ei tule pakottava tarve tilata lankoja --siis lankoja on, mutta ei aina sopivia .;)

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On hyvä suojella itseään ingormaatiotulvalta ja teet viisaasti rajoittaessasi katsomiesi uutisten määrää. Nyt myös henkinen jaksaminen on tärkeää. Kauniita neuleita olet saanut valmiiksi. T Saukkis

KristiinaS kirjoitti...

Sitten joskus: Mennä istumaan Titityyhyn . . . erinomainen suunnnitelma. Mä meen istumaan Snurreen. Hienoja kauppoja molemmat.

Repu kirjoitti...

Minunlta on kalit nyt jääneet. Ajattelin noita kintaita, mutten viitsinyt sitten. Kauniita päiviä on ollut ulkoiluun. Minun päiväni eivät ole paljon muuttuneet karanteenin myötä. Kaupassa ehkä kävisin, mutta muuten ei ihmeempiä

satunNainen Paula kirjoitti...

Aurinko houkuttaa keväisempiin kässyihin - onneksi kässyilijälle riittää viihdykettä koronasta huolimatta!

iso gnu kirjoitti...

Kiitos teille jokaiselle kommentista. On ne niin kivoja ja varsinkin nyt arvossaan.
Auringosta huolimatta tänään ei oikein mikään huvittanut. Huomenna on päivä uusi.
Oikein mukavaa tulevaa viikkoa kaikesta ulkoisesta huolimatta!

Matleena kirjoitti...

Oikein ihaillen katselin valmistuneita neuleitasi, niin ovat kivoja. Ja kuinka kivaa niitä on ollut tehdä, vähän kateena tämä jo toista kuukautta ilman käsityötä oleva.
Mutta samat tunteet täälläkin on, päivä kerrassaan eletään ja jotain piristystä päivään järjestetään koronasta huolimatta. Hiljaiseloa siis.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Matleena: Aikaa aikaa kutakin. Kyllä sinä vielä saat käsitöitä tehdä.Aika hiljaiseloa tämä elämä on.

Onneli kirjoitti...

On tämä outoa aikaa. Epätodellista. Kivat tuotokset olet tehnyt.
Mukavaa tätä viikkoa🌞🌞🌞

Kutookutoo kirjoitti...

Kauniita käsitöitä! Lapsaset ovat tosi ihanat, mutta niin kaikki muutkin, olisinpa itsekin yhtä tuottelias.
Onhan tämä kummallista aikaa, mutta tärkeää on suojella itseään, ja välillä täytyy laittaa myös korvat kiinni.

Hepsi kirjoitti...

Sinulta kyllä syntyy paljon valmista! Jotenkin mun päivät menee usein muissa puuhissa ja iltapuolella vasta neulon. Ei oikein kiva kuitenkaan, että vasta silloin.

Arja kirjoitti...

Nuo lapaset tein minäkin, nyt sukkia KAL-neulonnassa.

iso gnu kirjoitti...

Onneli: Kiitos! Kieltämättä on välillä tunne, että onko tämä totta.

Kutookutoo: Kiitos taas. Tätä tämä on eristyksissä olo, ehtii neuloa. Vaikka kaikenlaista muutakin arkista touhua on, välillä on vain istuttava ja ihmeteltävä.
Suojellaan vaan itseämme infoähkyltä ja väärältä tiedolta. Tämä on vain väliaikaista.

Hepsi:Kyllä täälläkin nämä päivät menee miten sattuu kuten edellä kerroin. Neuleet on levällään olkkarissa ja sitten pistelen muutaman kerroksen välillä menemään.

Arja: mietin sukkia, mutta jätin väliin. Olen aloittamassa Ravleryssä olevaa Nimue -sukkaKALia .