tiistaina, maaliskuuta 10, 2020

Viikon työt

Se oli sitten keskeneräisten viikko. Viime viikon kuvan 13 keskeneräisistä valmistui seitsemän ja yksi muuttui takaisin langaksi. Sitä olen jo pari pari vuotta miettinyt, kun neule ei lähtenyt etenemään. Viisi on edelleen kesken. Joskus taas uusi keskeneräisten viikko on otettava urakaksi, vaikkakin aina silloin tällöin joku keskeneräisistä muutenkin tipahtelee puikoilta.


Siinä ne on valmiit työt ja useimmat viimeisteltynä. Pikku hiljaa esittelen niitä täällä blogissa.


Jorid Linvik:Lapaskirjassa on nämä lapaset.Lankana on musta Maija ja värikäs Viking garnin Nordlys. Lapasen saaja on itse valinnut värit. Toisiin samanlaisiin oli myös langat, mutta ekaa lapasta varren ja peukalokiilan jälkeen en ole neulonut, koska kuviot eivät pääse oikeuksiinsa osin liian pienen värieron takia.
Lapasmallin nimi on Siivekkäät sydämet.  Peukalo on minusta hieno. Sain värit menemään hyvin samalla lailla molemmissa lapasissa. Olen tyytyväinen.
Nordlys on lankaa , jota olen päättänyt olla neulomatta. Mutta aina vaan sitä on talossa. Langan vahvuus vaihtelee ja kierteisyys. Helposti silmukka hajoaa ja osa vain tulee puikolle. Tästä huolimatta sain kauniin tasaiset lapaset aikaiseksi. Lapasiin lankaa kului 68 g, Maija-kerä meni melkein kokonaan. Nordlysiä jäi.

Yksi lapsenlapsista halusi ehdottomasti tästä langasta sukat. Sanoin, ettei saa samanlaisia. Ei kuulemma haittaa, kun on vain väriä. Vielä toisen sukan kärkiosassa oli solmu ja violetti vaihtui vaaleanpunaiseksi lennosta. Sukkiin kului 51 g.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Nordlysia olen neulonut yhden huivin verran ja se riitti, ei enää tätä lankaa.
Eiks oo kiva ku keskeneräiset vähenee. Kuin olis tehny tosi paljon ja monta työtä yks kaks;)

iso gnu kirjoitti...

Kristiina: Juurikin näin, oikein ihmettelee miten vähällä tulee valmista. ;) En suostu enää ostamaan Nordlysia, vaikka kaikki lapsenlapset vonkuisivat sitä. Näin on.

Sude kirjoitti...

No kyllä kannatti tehdä valmiiksi asti , hienoja töitä ovat.

Repu kirjoitti...

Onpas tullut paljon valmista. Olen lapsenlapsen kanssa samaa mieltä väristä. Huippukauniit sukat.

iso gnu kirjoitti...

Sude ja Repu :kiitos!

Hepsi kirjoitti...

Ihanat on nuo lapaset! Minäkään en tykkää halkeilevista löperölangoista yhtään, joten ne jää kyllä kauppaan.
Mukavaa viikonloppua!