lauantaina, toukokuuta 16, 2020

Just jotain valmista

 Jotain tälläkin viikolla valmistui, tosin viimeistelyt jäivät tälle päivälle. Tahti hidastuu viikko viikolta ja ei aina vaan huvita mikään. Tosin on ollut kaikenlaista muutakin tällä viikolla, nettikokouksia, verkossa vapaaehtoistyötä jne. Tänään on ollut sateinen ja kylmä päivä, mutta hyvä siivouspäivä. Eipä tuo sääennustus paljon muuta lähipäiviksi lupaa.


Kahdet sukat sain kuitenkin valmiiksi tällä yhdeksännellä viikolla:raitapalkkisukat ja perinteiset Kerttu-sukat. Palkkiraitasukat on Maijasta ja ovat kokoa 33. Painoa näillä on 63 g. Joululahjaksi nämäkin ovat menossa ja ainakin parit sukat vielä pitäisi neuloa. On sitä Maija-lankaa melkoisesti jäljellä. Löysin vielä lisää, kun kollasin muuta lankaa. Kertut on Seitsemän veljestä lankaa ja ihan ohjeen mukaiset, koko kuitenkin 38/39. Lankaa kului 99 g. Novita on siirtymässä 100 g keriin, sitten voipi olla että yhdestä kerästä ei saa sukkaparia. Varpaista varteen aloittaminen on niin hankalaa. Neulon varresta varpaisiin.


Kesäkukkia ei vielä pihalle voi ostaa, kun on niin kylmää ja ennen muuta pakkastakin välillä öisin. Orvokit ostin molemmille terasseille ja pihalle isompaan ruukkuun.


  

Meille kotiutuivat nyt loppuviikolla Alvar, Aino ja Arto. Saivat vielä ympärilleen verkkoaidan. Rusakot tykkäävät kuulemma pensasmustikoista.Haluan ne kyllä itselleni.

7 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Mistäs rusakot sitten saa mustikoita? Joutuvatko metsään menemään?
Sadan gramman kerät sopii minulle, kun neulon aina kahta sukkaa kerralla eli tarvitsen joka tapauksessa kaksi kerää. Miten minusta tuntuu, että hinta nousee, kun kerät pienenee?
Kerran olen neulonut varpaista varteen. Ei hyvä.
Palkkiraitasukat näyttävät mukavilta. Pitäisköhän välityöksi kaivella jämiä ja kokeilla.

Hepsi kirjoitti...

Kivat sukkaparit jälleen! Muutamia pareja kun neuloo peräkkäin varpasita aloittaen, alkaa homma sujua itsestään. Mutta kumpikin tapa ihan yhtä hyvä. ♥
Toivottavasti pupuset jättävät uudet A-pensaat rauhaan ja jättävät mustikat siulle. =D

iso gnu kirjoitti...

Repu: talon takana ja siis reilun metrin päästä alkaa metsä, kaupungin "luonnonpuisto". Siellä on mustikoita.
Niin se yleensä käy, että hinta nousee.
Aloita vaan palkkiraitasukat. Tein yhdet kokeeksi, mutta tuntuivat kiinnostavan lapsenlapsia ja mummi tekee siis lisää.

Hepsi: Uskon että alkaisi sujumaan. Mutta nyt ei oikein innosta. Yhdet on tulossa pikku hiljaa.Yritämme suojella pensaitamme. Verkkoaita on. Naapurissa ei ole suojia pensamustikoilla ja jänikset aina käyvät syömässä.

satunNainen Paula kirjoitti...

Raikkaat raitasukat!
Olen niin jumiutunut yhden kerroksen taitoihin, että pitäisikin pitkästä aikaa kokeilla taas leveämpää!

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Paula! Vaihtelu virkistää raidoissakin. ;)

Liisan kotona kirjoitti...

Kivat sukat :) Enpä olekaan tiennyt, että rusakot herkuttelee mustikoilla. Hyvä tietää. Mukavaa helatorstaita <3

iso gnu kirjoitti...

Liisa Kiitos! Ainakin jänikset syövät pensasmustikan varrte.