lauantaina, toukokuuta 02, 2020

Kahden viikon valmistuneet

Seitsemän viikkoa on takana . Viime viikolla esittelin aiemmin valmistuneita ja nyt siis on vuorossa kahden viikon aikanan valmistuneita.  Neulomistahti vaan hidastuu.  Yritän samalla käyttää varastolankojani pois. Varastothan tässä ei paljon kasva.

Tässä valmistuneet pihassa pesäkuusen päällä. Kiva kun piha alkaa muutenkin vihertää kuin vain havupuut ja rhododendronit eli siis alppiruusut. Orvokit ostin tänään, mutta muita kukkia ei viitsi laittaa vielä. Muuten niitä saa kylmiksi öiksi roudata sisälle. Ei jaksa tai viitsi. Aikaa olisi näin, muttei eipä aina huvita kaikki.


Maija-lankojen varasto on jonkin kokoinen ja niiden neulomiseen menee aikaa. Lisäksi värejä on paljon ja lankaa siis väriä kohti ei ihan runsaasti.  Sitten tehdään raitasukkia. Tässä kaksi paria . Vahva pinkki ja vaaleanpunainen on kokoa 30 ja kulutus näihin sukkiin oli 56 g. Vihreät ovat kokoa 36/37 ja lankaa kului 77 g. Näitä vihreitä ajattelin yhdelle lapsenlapselle.


Austerman Step on mukavan tuntuista lankaa neuloa, soljuu puikoilla. 3 mm:n sukkapuikoilla tikuttelin ihan perusukkaa arkikäyttöön. Vihreä tuntui niin mukavalta. Koko on 38/39   ja lankaa kului 92 g. Vieläkin on muistaakseni Austermania varastossa.

Maija-lankojen joukossa oli purkulankaa ja niistä nöttösistä tein vahtikoirallemme huivin. Edellinen on taas riekaleina, kun oravat tykkäävät siitä. Boris-parka, kun huivit tahtovat lähteä oravien matkaan. Täällä viimeksi kirjoitin ja silloin tehty huivi on entinen. Raitahuivi painoi 24 g. Päättelin lankoja samalla neuloessa. On se vaan kätevää.

10 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hyvä se on varastolankoja nyt neuloa pois. Kun lankakauppaan taas päästään niin ei tiedä miten mopo karkaa . . .
Nyt mä teen uudet terät yksiin sukkiin, ehkä aloitan sukat jämälangoista ja odottelen, että saan ohjeen Luotolaiseen. Näillä mennään toukokuu.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina, kyllä se Luotolainen houkuttaa. Millä langalla neulot? Ostitko Taitoshopista? Olin jo vähällä tilata. YLEN sivulla oli tarinaa neuleesta. Siellä oli juttu paidasta, joka on täällä Käsityön museossa paikka paikan päällä paikattuna.

Repu kirjoitti...

Taas hienoja sukkia.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Repu!

Kutookutoo kirjoitti...

Ihania sukkia, ihanat värit. Tuo huivi on kanssa ihana, et ole siis vielä luovuttanut oravien suhteen. No kaipa nekin haluavat väriä ja lämpöä pesään.

iso gnu kirjoitti...

Kutookutoo: Kiitos!Olen aika sitkeä. Koiralla on ollut aina huivi. Katsotaan , kuinka kauan nyt kestää. On noitä langanloppuja. ;)

Matleena kirjoitti...

Raitasukkiakin on kiva tehdä aina väliin, varsinkin kun saa jämälankoja kulutettua pois. Ja varmaan Boris ilahtuu, kun saa uuden värikkään huivin.

Iso Gnu kirjoitti...

Matleena: se on jännä kun raitasukat on aina kivan näköisiä. Montakohan huivia olen tehnyt Borikselle vuosien aikana.

Liisan kotona kirjoitti...

Oletpa ollut ahkera :) Pitäisi saada varastoa pienemmäksi, mutta kun jostain syystä ne lisääntyy :) Upeita huivejakin olet tehnyt tuossa aiemmassa postauksessa. Mukavaa viikonloppua <3

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Liisa! Varastolla on kumma tapa lisääntyä, mutta nyt olen yrittänyt saada pienennettyä. Huivit ovat itsellekin mieleen. Samoin Sinulle mukavaa viikonloppua!