lauantaina, toukokuuta 23, 2020

Kesää kohti

Kymmenen viikkoa on takana ja löysin viikko oli korona- eristyksessä olon suhteen. Kävin kampaajalla ja nyt olo omanlainen. Ei tarvi pitää pipoa ulkona. No, tänään on ollutkin riittävän lämmintä. Tänään kävimme puutarhalla ja istutin kesäkukkia. Kuvakollaasiin eksyi alppiruusu Mauritz, joka aloittaa kukintaansa nyt.
On ollut mukava touhuilla ulkona ja onneksi koivun kukinta ei ole kovin runsasta tänä vuonna.

Kasvimaalle mennään sitten ensi viikolla. Raparperi on vielä pientä, mutta muutamassa päivässä näillä lämmöillä se lykkää. Pääsen sitten kiisselin ja piirakan makuun. Tämän viikon valmiit  sukat tässä.

Lastenlasten palkkiraitasukka-sarja jatkuu vielä näidenkin sukkien jälkeen . Mutta nyt aloitin muuta neulottavaa välillä. Näiden sukkien koko on 34/35 ja Maija-lankaa kului  67 g. Keräilin tällä viikolla  langoistani sopivia tuftaukseen yhdelle lapsenlapselle ja samalla löytyi taas lisää Maija-lankaa. Viime viikollakin löysin jostain välistä eli mun Maija-lanka laatikko ei ole vajentunut kaikesta sukkien neulomisesta huolimatta vaan lisääntynyt. Huoh!


Toiset sukat on Seitsemän Veljestä raitalankaa koossa 38. Lankaa kului 97 g.Tällä viikolla ostin lisää lankaa 350 g, Sandnes garnin  Duo. Aloitin yhden 134 senttisen neuletakin. Titityy avasi ovensa perjantaina klo 12.00 ja sitten sinne heti ; ehkä kymmenen minuuttia yli 12. Ihan maltillinen ostos ja suunnitelmakin langalle ja aloitettukin siis.

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Aivan ihanat kukat oletkin kollaasiisi napannut! Mukavn lämmintä on meilläkin ollut pari päivää, tänään iltapäivällä +18.6 varjossa. Vihreää vaan vielä odotamme, ei juuri mitään esillä, mutta varmaan pian on.
Näppäriä sukkia olet taas tehnyt kahteen postaukseen asti. 🤗

Hepsi kirjoitti...

Huomenna ollaan me menossa ostamaan kesäkukat, saa nähdä, mitä taas mukaan tarttuu.
Kampaajalla en ole käynyt vielä, ja nyt onkin hiukset kasvaneet sen pahan kohdan yli. Taidankin pitää nämä nyt vähän pidempinä. Täällä olevalta https://www.facebook.com/HeliHanneleHeikkilaOriflame/?modal=admin_todo_tour pikkuvideonpätkältä vähän näkee, kuinka pitkät ne nyt ovat. Jos viitsit katsoa. 😉

Hepsi kirjoitti...

Jaa, eipä tuo linkki näköjään toimikaan, mutta Facesta tältä sivulta se video löytyy: Heli Hannele Heikkilä / Oriflame

TeSa kirjoitti...

Ihanat raitasukat.
Minä kuljen pipa päässä, olisiko jo aika mennä parturiin?
Mukavaa uutta viikkoa sinulle.

iso gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos Matleena! Mauritz -rhodo on aikainen kukkija. Puutarhalla oli niin ihania kukkia. Onneksi ei tällä korkeudella (asumme korkealla mäellä vielä) ole hallanvaaraa, ettei tarvi peitellä tai kantaa sisälle.

Hepsi: jävin katsomassa. Kauniit hiukset sinulla.Ei tarvi mennä kampaajalle. Mulla oli hirveät, Varmaan ostit puutarhaltaenemmän kuin aioitkaan-ainakin mule käy niin.

TeSa: kiitos. Raitasukkia syntyy taas, kun välillä teen muuta. Jokaiselle lapsenlapsista ei ole vielä neulottu palkkiraitasukkia. Onneksi kävin kampaajalla, kun on näin kauniit ilmat. Voi olla pipotta. Jo aiemminkin naapurin ekaluokkalaiset olivat huolissaan, kun pidin pipoa ("eiks ole kuuma?").

KristiinaS kirjoitti...

Ah, mä tein ekan rapsupiirakan. Kyllä siitä niin kesäfiilis tulee.

iso gnu kirjoitti...

Kristiina: kun tuli lämmin, niin raparperit kasvaa silmissä. Saa kohta kiisseliä ja piirakkaa. Nam!