keskiviikkona, joulukuuta 04, 2019

Harmauden keskellä mustaa

Ystävä toivoi, että neuloisin pojalleen sukat kokoa 46 ja mustat. Vähän aikaa mietin, mutta lupasin kuitenkin. Ihan helpointa ei ole neuloa mustaa ja ei varsinkaan pimeimpään aikaan marraskuussa. Neuloin sukkia kokousmatkoilla Helsinkiin ja koulutuksessa. Tein ihan tavalliset sukat 2o, 2n varrella, vahvistettu kantapää ja sileää jalkaterä.

 Koko 46 valmistuikin yllättävän nopeasti ja sitten tuli tarve veljelle koko 44. Lupasin ne vielä neuloa, kun ekat meni suht jouhevasti. Nyt ihan heti en tee pelkkää mustaa. Mutta vielä on yhdet kirjoneulesukat mustalla ja valkoisella tilattu joululahjaksi- yksi 7-v lapsenlapsi. Kyllähän mummi yrittää ne neuloa. Onneksi muut lastenlasten sukat on neulottu. Saa nähdä käykö kuten viime vuonna, että ihan melkein viime tipassa sain valmiiksi vikat sukat.

Lankana oli Novitan Seitsemän veljestä siis mustana. Musta oli yllättävän pehmeää, varmaaan ei ole niin käsiteltyä kuin värilliset langat. Sukkiin meni lankaa  yhteensä 293 g eli 158 g + 135 g.

4 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Eri värit on erituntuisa ja pörheitä. Joskus luin jostain, että tosiaan väri vaikuttaa.
Mulla on kyllä hyvä valaisin niin tummaakin neulon vaikka ulkona on pimeys.

Heidi kirjoitti...

Kaikki, jotka jaksavat neuloa isoja yksivärisiä, tummia sukkia ovat sankareita. Ne ovat minusta niin tylsiä neuloa ja tietenkin ovat eniten toivottu neule :)

Matleena kirjoitti...

Voitit itsesi, kun tähän aikaan vuodesta teit kahdet mustat villasukat! Kirjoneulesukkien teko menee oman kokemukseni mukaan helpommin, varsinkin kun parina on valkoinen lanka.
Minä ostin muuten hiljattain käsityövalaisimeeni ledlampun, jonka teho on hiukan yli 1000 lumenia (entinen taisi ollaa 600-800). Ja kylläpä kannatti, valaisee huomattavasti paremmin.

iso gnu kirjoitti...

Kristiina: Hyvä valaisin on tärkeä asia talvella neuloessa.

Heidi: nämä tylsät sukat ovat hyviä telkkarineuleita, ei tule pahemmin virheitä. Mennä posottaa vaan.

Matleena: voitin, kun tuttava lupasi maksaa hyväntekeväisyyteen kunnon summan sukista. Kunnon valaisin alkaa olla muutenkin tärkeä tässä iässä.