sunnuntaina, joulukuuta 15, 2019

Kakkuja välillä

Vuosien ajan olen leiponut suklaakakkuja, joissa ei ole suklaata vaan mm. kaakaojauhetta. Tyttäreni leipoi aikoinaan näitä kakkuja, mutta kun lähti kotoa noin kaksikymmentä vuotta sitten, niin loppuivat kakut. Äidin oli opeteltava itse leipomaan näitä. Olen aikoinani hankkinut neljä 1,2 litran vuokaa, jotka mahtuvat kerralla uuniin. Lisäksi pieni kakkuvuoka, jossa tulee sopiva pikkukakku.
-

 Suklaakakkuja on tullut leivottua eri myyjäisin nyt reilun viikon sisällä yhteensä 12 tätä kokoa ja kolme pientä. Viimeisen kerran tänä vuonna leivoin tänään illan myyjäisiin. Onneksi nyt jäi yksi itselle joulua ja vieraita varten.

eeile

Riisimurosuklaat olivat hitti,kun lapset olivat pieniä. Niitä on väkerretty ja nyt tein eilisiin myyjäisiin näitä. Yhteishyvän ohje oli käytössä. Aikanaan varmaan tehtiin osin summa mutikallakin. Helppo, vain muutama aines. Riisimuroja, kaakaojauhetta, kookosrasvaa, vaniljasokeria ja tomusokeria.
Seuraavalla kerralla palataan muihin kätten töihin. Jos yrittäisi esitellä kaikki valmiit työt ennen joulua.

7 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Näyttää tosi herkullisilta. Minun bravuurini on tiikerikakku ja sitä tulee tehtyä aika usein vaikken muuten osaakkaan kunnolla leipoa.

Anonyymi kirjoitti...

Olispa kiva juttu jos voisit ystävällisesti julkaista kakun ohjeen blogissasi.
Kiitos!
Ritva

Liisan kotona kirjoitti...

Näyttää kyllä niin herkullisilta. Olisi kiva saada ohjeetkin. Mukavaa joulun odotusta :)

Matleena kirjoitti...

Houkuttelevia kakkuja, varmaan menivät kilvan kaupaksi. Nuo riisimurosuklaat taitavat olla samantapaisia, joita tehtiin jo 50-luvulla. Me kutsuttiin niitä mykyiksi.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos kaikille! Kaupaksi menivät kaikki 11 ja onneksi yksi jäi minulle.
Resepti pyynnöstä - kaksinkertainen annos(teen aina tämän) tulee 4 1,2 litran kakku ja pikkukakku:
3,0 dl kaakaojauhoa
6,75 dl maitoa
3,75 dl sokeria
Nämä keitetään ja annetaan jäähtyä
3,75 g voita
4,5 dl sokeria
vatkataan vaahdoksi
6 kananmunaa
lisätään yksitellen.
10,5 dl vehnäjauhoa
4,5 rkl vaniljasokeria
4,5 tl leivinjauhetta
tämä jauhoseos ja keitetty kaakaoseos lisätään vuorotellen voi-sokeri-munataikinaan .
Paistetaan 175 alimmalla tasolla n.1t

Irmeli kirjoitti...

Herkullisen näköisiä kakkuja. Itsekin käytän ideaa laittaa kaksinkertainen annos taikinaa, jonka jaan kolmeen vuokaan, paistuvat yhtäaikaa. Voin sijaan laitan oliiviöljyä, jonka lisään kanamuna-sokeriseokseen. Antamastasi reseptistä voin määrä tietysti ilman pilkkua eli 375g... kakkujen ja muiden leipomusten tuoksu kuuluu jouluun. Irmeli

iso gnu kirjoitti...

Irmeli : kiitos tarkkasilmäisyydestäsi. Voita on ohjeessa 375 g ja sen jokainen voi korvata hyvin haluamallaan rasvalla.